A. Tapinas pripažino, kad išgirdęs organizatorių pasiūlymą, būti renginio vedančiuoju, galvoje sukirbėjo viena mintis. „Pagalvojau: „O! Kaip man pasisekė“, - juokėsi Andrius. – Todėl, kad „Sidabrinė gervė“ yra vienas iš tų visuomeninių renginių, kurio vedėju norėjau būti jau seniai. Jis yra svarbus tiek kultūrai, tiek kino bendruomenei, tiek ir televizijos žiūrovams. O kinas – kuriamas Lietuvoje ar užsienyje – yra svarbus man“.

Žinomas televizijos vedėjas patikino, kad jis ir S. Daukšaitė-Petrulėnė papildo vienas kitą. „Ar tarp mūsų yra chemija pamatys televizijos žiūrovai ir renginio svečiai. Kol kas galiu pasakyti, kad repeticijos vyksta sklandžiai ir chemiškai. Mes abu labai skirtingi, todėl papildome vienas kitą. Sandra yra aktorė ir jos stiprybė yra vaidybinės scenos, kurių scenarijuje, patikėkite, ne mažai. O man... man geriau sekasi kitose scenose“, - besijuokdamas sakė Andrius.

Populiarių knygų „Vilko valanda“ ir „Maro diena“ autorius taip pat prisidėjo ir prie renginio scenarijaus rašymo.

„Rašant scenarijų visiems mums buvo svarbu, kad jis atliktų pagrindines funkcijas – padarytų gražią šventę ir pagerbtų kino žmones. Taip pat, mums labai svarbu televizijos žiūrovus supažindinti su žmonėmis, kurie dirba kine už kadro ir todėl nėra tokie matomi, kaip aktoriai ar režisieriai. „Sidabrinės gervės“ ceremonija taip pat yra ir kultūrą skatinančio Nacionalinio transliuotojo prioritetas. Svarbu, kad renginys būtų ir solidus, ir rimtas, ir nenuobodus. Tai buvo esminiai uždaviniai rašant scenarijų“, - sakė žurnalistas A. Tapinas.

Andrius pabrėžia, kad scenarijuje vis tik yra viena vieta, kuri jam virto tikru iššūkiu. „Negaliu atskleisti, kas tai, bet jei viskas pavyks, labai gali būti, kad išsipildys didžiausia mano gyvenimo svajonė“, - juokėsi Andrius.

8-uosius metus vyksiančius apdovanojimus „Sidabrinė gervė“ tiesiogiai transliuos LRT televizija. Tad visi norintys sužinoti, kokia Andriaus svajonė ir, ar ji išsipildė, neužmirškite įsijungti savo televizoriaus 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)