Tiesa, nė vienas iš komentavusiųjų nežino, ar šie drabužių ansambliai tokie ir bus antrojo pusfinalio, ir finalo metu, jei Monika ir Vaidas į jį pateks sulaukę Europos palaikymo.

Be to, nuotraukose, kurias daugelis matė trečiadienį, atlikėjai - be šukuosenų ir grimo, kuris juos dar labiau papuoš pasirodymų metu.

"Kostiumai gražūs ir labai tiktų "Grok, Jurgeli" šventei ar laidai "Duokim garo", - komentavo aktorius Aistis Mickevičius.

"Just no comments!... Ruskaja Olimpiada... Start! (Be komentarų, rusų Olimpiada - liet.)", - socialiniame tinkle "Facebooke" replikavo Mantas Petruškevičius.

"Tragedija", - neigiamai "eurovizininkų" įvaizdį įvertino dainininkas Ruslanas Kirilkinas.

"Na o gal, o gal scenoje kai bus efektai ir šviesos, viskas atrodys daug geriau? Kas išvis rengia mūsų "eurovizininkus"? Dažnai pamirštam, kad genialumas paprastume. Na ir moteriškoje barzdoje "Eurovizijos" atveju. Ai, kita vertus, renkitės kaip norit, vis tiek šiais metais laimės Dauno sindromą turinti grupė. Jiems net dizainerių nereikės", - "Facebooke" apie Monikos ir Vaido įvaizdį komentavo Skaiva Jasevičiūtė.

Daugelis komentarų naujienų portaluose ir socialiniuose tinkluose - labai panašūs į šiuos. Tačiau M. Linkytės vadybininkas Martynas Tyla įsitikinęs, kad neigiamai ir piktai komentuodami apie "eurovizininkus", kai kurie užmarštin nuėję šou dalyviai rado progą vėl išlįsti į paviršių. "Nes galbūt kas nors pastebės".

"Jei žmonės komentuoja, vadinasi, tai jiems yra svarbu. Galėčiau paklausti: kiek žmonių Monikai ir Vaidui palinkėjo sėkmės? Atvirai pasakysiu, komentarų neskaičiau. O feisbukinės žvaigždės yra gestančios arba nugesusios žvaigždės. Protingesni į šį reiškinį tiesiog žiūri, stebi, seka, kaip pasiseks mūsiškiams. Pastebėjau, kad pastaruoju metu Lietuvoje yra labai madinga reikšti nuomonę viešai, tačiau kai tuos nuomonių reikėjus susitinku gyvai, jie nuo manęs pabėga arba sako: "Oi, koks tu mielas". Tokios situacijos parodo mūsų tautiečių veidmainiškumą", - pagrindiniam naujienų portalui DELFI apie situaciją dėl neigiamų komentarų malūno apie "eurovizininkų" įvaizdį kalbėjo M. Tyla.
Martynas Tyla

M. Linkytės vadybininkas sakė, kad, priešingai nei tautiečiai internete, Vienos "Stadthalle" arenoje sutikti šių metų konkurso dalyviai lietuvių įvaizdį gyrė.

"Pastebėjo, kad prie kūrinio nuotaikos dera ir suknelė, ir spalvos, ir apšvietimas. Sakė, kad atrodome gerai. Iš kitos pusės, net jei atlikėjus aprengtume garsiausių mados namų drabužiais, turbūt vis tiek lietuviai rastų prie ko prikibti. Man asmeniškai atrodo, kad viskas šiemet tikrai yra gerai. Dera ir spalvos, ir kūrio nuotaika, ir apšvietimas", - kalbėjo M. Tyla.

Tiesa, kai kurie delegacijos nariai Monikos ir Vaido scenos drabužius pamatė tik trečiadienį. Jiems įvaizdis taip pat patiko. Be to, patys atlikėjai prieš siuvant kostiumus, kūrėjams išsakė savo pageidavimus. Monika ir Vaidas norėjo atrodyti lengvai ir gaiviai, jaunatviškai. Be to, atlikėjai su šiais drabužiais jaučiasi gerai.

"Štai jums ir atsakymas. Jei Vaidui ir Monikai šie rūbai būtų nepatikę, jie būtų jų nesivilkę. Jei patys atlikėjai jaučiasi gerai, vadinasi, viskas ir yra gerai. Visi tie komentarai atspindi perdėtą lietuvių jautrumą. Siūlyčiau visiems vartoti daugiau vitaminų B ir D, pabūti saulėje ir pasijusti gerais Lietuvos piliečiais", - kalbėjo pašnekovas.

Martynas pastebėjo, kad lietuviai trečiadienį pagrindiniais įvykiais laikė šauktinių sąrašų paskelbimą ir "eurovizinių" drabužių pademonstravimą. Atlikėjų vadybininkas sako besidžiaugiantis, kad žmonėms tai buvo puiki proga pasireikšti, padiskutuoti.

"O Pogrebnojui siūlyčiau dar kartą eiti į armiją. Jis yra didysis mūsų kritikas. Matot, objektyviai apie šį įvaizdį galėtų kalbėti Juozas Statkevičius, Ramunė Piekautaitė ir kiti šios srities žmonės, o Pogrebnojus pastaruoju metu turbūt labiau kritikas, bet ne dizaineris", - kalbėjo jis.

Baigdamas pokalbį M. Tyla apgailestavo, kad daugelis vertinusių Monikos ir Vaido scenos kostiumus, nesuprato, kad tai tebuvo techninė repeticija, kurios metu atlikėjai buvo ir be grimo, ir be šukuosenų.

Paklaustas, kodėl "Eurovizijos" režisieriai reikalavo, kad visi dalyviai repetuotų vilkėdami sceninius drabužius, Martynas tikino to nežinąs, mat taip nutiko pirmą kartą.

Įprasta, kad pirmųjų repeticijų metų atlikėjai ir grupės scenoje vilki paprastus kasdienius drabužius.

M. Linkytės ir V. Baumilos repeticija - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)