Tačiau, pasak jo, alternatyviosios muzikos atlikėjai yra drąsesni ir atviresni. Jie mažiau priklausomi nuo vadybininkų ir nuo muzikos rinkos diktuojamų sąlygų, todėl nebijo klysti ir atskleisti savo kitoniškumo. Būtent muzikinį išskirtinumą internautai galės pamatyi šį mėnesį startavusiame naujame internetinės televizijos Lietuvoje laidos „Muzikinis cechas” sezone, kuriame bus pristatomos aštuonios alternatyviosios muzikos grupės ir alikėjai.

Prieš lipant į sceną reikia atlikti namų darbus

A.Kaušpėdas pasakoja, kad grupei „Antis“ atrasti savo stilių padėjo pasaulinio lygio grupių įrašų klausymas. „Manau, būtent alternatyvos ieškojimas leido mums tapti išskirtiniais. Muzikinės karjeros pradžioje mūsų muzikiniam stiliui neišvengiamai didelės įtakos turėjo tokie pasaulinio lygio atlikėjai ir grupės, kaip vokiečių „Trio“, Frankas Zappa, „Talkingheads“. Klausydamiesi jų dainų mes papildydavome savo kūrybą kitokiais muzikos elementais. Mes nenorėjome kopijuoti, mes norėjome lipdyti kelis muzikos stilius ir būti unikalūs", – sako A. Kaušpėdas.

Anot jo, tie kūrybiniai ieškojimai ir yra labai įdomūs, nes jie formuoja unikalų grupės veidą. Besikuriančiai grupei reikia pasirinkti savo kryptį, turėti informatyvų, grupės ideologiją atitinkantį pavadinimą. Taip pat labai svarbu nepamiršti jausti atsakomybę prieš savo klausytojus.

„Pastarieji „Anties“ koncertai tikrai buvo labai teatrališki, nes žmonėms reikalinga įvairiapusiška renginio forma, apjungianti garsą, šviesas ir netgi dramą. Prieš lipant į sceną kiekvienas atlikėjas turi atlikti namų darbus ir parodyti tokį koncertą, už kurį žiūrovas nesigailėtų sumokėjęs pinigus“, – teigia A. Kaušpėdas. Pasak jo, žmonėms reikia šou, juk jie ateina pasižiūrėti ne į tai, kaip tu liūdi. Tik tas šou gali būti labai kūrybiškas arba labai paviršutiniškas, priklausomai nuo to, ką nori perteikti žiūrovui.

Naujajame sezone – dvi naujienos

„Antis“ gyvuoja jau trisdešimt metų, tačiau Lietuvos scenoje vis labiau reiškiasi ir jaunos alternatyviosios muzikos grupės. Pernai metais didelio susidomėjimo sulaukusios laidos „Muzikinis cechas“ kūrybinė grupė kviečia ir šiemet išgirsti alternatyviosios muzikos talentus. Šį mėnesį žinomiausioje internetinėje televizijoje „TV3 Play“ startavusiame antrajame laidos sezone internautai pamatys interviu su tokiomis jaunomis grupėmis, kaip „Freaks on floor“, „SOLO ansamblis“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Parklights“ ir kitomis, išgirs jų gyvai atliktas dainas.

Naujajame laidos sezone persipins muzikos stilių įvairovė – nuo indie-elektronikos iki gospelo. „Kai kurių laidos svečių dainos nuskambės visiškai kitaip nei įrašuose. Tai gyvai atlikti, kai kur net improvizuoti kūriniai, kurių neišgirsite niekur kitur, tik mūsų laidose“, – sako laidos prodiuseris Audrius Pakšys.

Pasak jo, dauguma populiariosios muzikos dainų yra labai panašios ir dažnai tos, kurios iš pradžių smagiai „kabino“, ilgainiui, girdimos prekybos centruose, radijuje, savo kompiuteryje, pradeda erzinti. Laidos tikslas yra didinti alternatyviosios muzikos žinomumą ir padėti klausytojams atrasti unikalią kūrybą.

Pirmoje „Muzikinio cecho“ laidoje savo dainą „Pasakyk kažką gražaus“ iš savo naujo albumo „Tu – dalis manęs“ pristatė Edgaras Lubys. Tai bene vienintelis šio laidos sezono atlikėjas, kuris atstovauja populiariosios scenos muzikai. Atlikėjas pasakojo, kad dainas kuria jau penkiolika metų ir nors pagrindinė jų tema išliko meilė, tačiau jo muzikos stilius su metais keičiasi. Scenoje jis vis dažniau koncertuoja nebe vienas, o su grupe.

Vienoje iš laidų savo dainos „Feelings“ vaizdo klipą pristatys ir grupė „Freaks on floor“. Laidos filmavimo metu grupės vokalistas Justinas Jarutis pasakojo, kad prie klipo idėjos įgyvendinimo prisidėjo labai daug žmonių. „Tiek žmonių paprastai Lietuvoje dirba kuriant lietuvišką filmą“, – kūrybinės grupės entuziazmu džiaugėsi J. Jarutis. Pasak jo, vaizdo klipo daina yra apie žmones, kurie kiekvienus iširusius santykius turėtų vertinti kaip pamoką ir toliau gyventi nedarant tų pačių klaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)