„Vieną dieną paskambino iš teatro ir paklausė, ar noriu. Sakau: „Noriu“. Taip aš čia. Mane domina pats miuziklas, juk esu miuziklo magistras, baigiau mokslus Škotijoje ir Lietuvoje. Kiekvienas pasiūlymas grįžti į teatrą man yra ir garbės, ir širdies reikalas“, – teigė V. Baumila.

Šis miuziklas Klaipėdos muzikiniame teatre po premjeros bus rodomas dar du kartus, o po to į teatro reperturą grįš tik rudenį.

V. Baumila vaidins balandžio 11 ir 16 dienomis, o 23 dieną jį pakeis aktorius Aurimas Raulinavičius.

Nors miuziklo repeticijos iki jo premjeros truko tris mėnesius, anot V. Baumilos, rengtis pasirodymui „Eurovizijoje“ tai netrukdė. „Eurovizijai“ turime parengti tik vieną dainą, o miuziklas – dviejų valandų spektaklis. Aišku, gal laiko ir trūkdavo, kažkas dėl to kentėdavo, tačiau taip jau yra“, – dėstė atlikėjas.

Miuziklas „Kaip prasisukti versle be didelio vargo“ yra Brodvėjaus miuziklo klasika. Jis pirmą kartą pastatytas 1961 metais Amerikoje. Miuziklas yra pelnęs devynis „Tony“ apdovanojimus, „Grammy“ statulėlę ir Pulicerio premiją.

Spektaklio veiksmas vyksta praėjusio amžiaus 6-7 dešimtmečio Amerikoje, biure. Jame – masė žmonių, norinčių prasisukti. V. Baumila vaidins pagrindinį herojų Finčą, kuris yra vienas tokių prasisukėlių, norinčių būti sėkmingu be didelio vargo. Jaunas langų plovėjas Finčas padarė stulbinamą karjerą „Pasaulinėje Vartelių kompanijoje“.

„Miuziklas yra žanrų samplaika. Jame vaidinti būtini tiek aktoriniai sugebėjimai, tiek dainavimo technika, tiek fizinis pasirengimas. Finčas – ypač svarbus vaidmuo, nes fizinis krūvis didžiulis ir jam reikėjo pasirengusio žmogaus. Vaidas studijavo miuziklo teatrą ir Lietuvoje, ir Škotijoje. Tai – pajėgus žmogus, kuris gerai žino, kaip pakilti karjeros laiptais. Jis mums buvo reikalingas“, – V. Baumilą vertino miuziklo režisierius Vilius Malinauskas.

Paklaustas, kaip reikia prasisukti be didelio vargo, V. Baumila pabrėžė, kad tai neturėtų būti siekiamybė ir ypač jauniems žmonėms. „Finčas tikrai nėra tas pavyzdys, kuriuo reikėtų sekti. Kas yra sėkmė? Bandau save ištempti per keturis darbus, kol kas pavyksta. Todėl drąsiai sakau, kad sėkmės be vargo nebūna“, – tvirtino V. Baumila.

Jis pasidžiaugė tuo, jog Lietuvoje statomas toks miuziklas, kuris yra vienas garsiausių pasaulyje. „Lietuvoje miuziklo žanro išvis yra labai mažai, o tai puikus žanras, patrauklus žiūrovams, nes jame muzika pateisina dramą, o drama – muzika. Tikiuosi, kad šio žanro spektaklių Lietvoje būtų statoma kuo daugiau“, – vylėsi V. Baummila.

Be jo miuzikle vaidins ir Kristina Radžiukynaitė, pažįstama iš televizijos ekranų, nes kelis kartus dalyvavo muzikiniuose projektuose.

Šiuo metu ji studijuoja miuziklo teatrą. „Jos dainavimo stilius, technika, gebėjimas judėti labai tinka šiam spektakliui, todėl ji yra pas mus“, – teigė V. Malinauskas.

Jis nė nebandė slėpti, jog šis miuziklas gali būti priskirtas komerciniam teatrui, nes yra pramoginio žanro. „Tačiau ir komercinis teatras gali būti profesionalus, mūsų spektaklis toks ir bus“, – tvirtino režisierius.

Kostiumus muziklui kūrė dizainerė Jolanta Rimkutė. Spektakliui sukurta apie 150 kostiumų, atlikėjai persirengs po tris kartus.

Šis miuziklas bus vienas brangiausių pastarųjų sezonų Klaipėdos muzikinio teatro pastatymų, todėl nenuostabu, kad bilietai į premjerą jau beveik išpirkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)