“Manome, kad mūsų vakarėliai “RyRalio Wet” pasiekė naują lygį. Dabar tai visą vasarą trunkančio festivalio laukimo pranašas. Tokius pristatomuosius renginius daro daug užsienio festivalių. Mūsų privalumas – nereikia smirsti kokiame nors rūsyje. Gali šokti, šėlti atviroje terasoje, leisti muilo burbulus”, - apie vakarėlių ciklo pradžią pasakojo vienas iš “RyRalio” įkūrėjų DJ Karalius.

House muzikos salėje pagrindinis didžėjus - svečias iš Rygos DJ Rudd (Rūdolfs Budze), kurį su “RyRalio” sieja artimi bendradarbiavimo ryšiai – kauniečiai remiksavo pirmojo jo grupės “Badmasters Flight” leidinio kūrinį “Samuel Alone”. Plokštelę prieš Naujuosius metus išleido įrašų kompanija “Amber Muse”, ir DJ Rudd užsitikrino dar aukštesnį statusą tarp Baltijos šalių didžėjų. “Kai įrašas pateko į Vakarų rinkas, į mane žiūri kitaip – tik muzika išlieka ir tampa dar geresnė”, - neseniai duotame interviu sakė Rudolfs.

Scenoje debiutuos ir jaunas Kauno atlikėjas Loranas Vaitkus. Dar 2001 metais jis kartu su kolega Mantu Stankūnu inicijavo nelegalią šokių muzikos radijo stotį Kaune – “Pushys“, o nuo 2003 m. garsėjo radijo stotyje “Pūkas 2” vesdamas programą “Subas”. 2004 m. pabaigoje “Pūkas 2“ laidos atsisakė, tačiau Loranas jau kuria naujus radijo projektus ir vis aktyviau dalyvauja klubinėje veikloje su jaunesnės kartos talentingais Kauno didžėjais Santi Touch, PWH ir RhytmicAble.

Dar vienas akcentas – atsinaujinusi jachtklubo terasa, kurioje programą pristatys gyvos šokių muzikos grupė “Resound”. Šis ilgai tylėjęs kolektyvas neseniai pasirodė festivalyje “Kaunas Jazz 2005”, kur be nuolatinių grupės narių Liutauro Janušaičio ir Andriaus “Andy Lou” Laucevičiaus grojo dar šeši kviestiniai muzikantai. Klausytojus elektroninės muzikos orkestras nustebino programa, kurioje derėjo džiazas, funkas ir ambient.

“Pakvietėme “Resound” atidaryti vasaros sezoną ne todėl, kad jie seni mūsų draugai ir jau yra atidarinėję “RyRalio Wet” sezoną. Pakvietėme, nes jie groja pakiliai ir yra puikios muzikinės formos”, - sakė Lauris Lee.

“RyRalio Wet” renginiai vyks gegužės, birželio ir liepos mėnesiais, o renginių ciklą vainikuos vasaros pabaigos festivalis rugpjūčio 19 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją