Vieniems renginio dalyviams šios grupės bus atradimas, kiti jas jau matė įvairiuose konkursuose ir vasaros festivaliuose. Pasak renginio organizatoriaus ir laidos prodiuserio Audriaus Pakšio, galimybė pamatyti kelias alternatyviosios muzikos grupes vienoje scenoje ne taip dažnai ir pasitaiko. „Dažniausiai pavienės grupės kviečia tik į savo koncertus, o šįkart visų šešių grupių gerbėjai galės šėlti vienoje erdvėje“, – sakė A. Pakšys.

Renginio iniciatorius teigia, kad dažnai klausydami dainų įrašų susidarome vienokį įspūdį apie grupes, o išgirdę jų dainas gyvai, kardinaliai pakeičiame nuomonę. „Tokios muzikos kasdien neišgirsite per radiją, tad vieną vakarą pailsėkite nuo popso ir ateikite paklausyti gyvai atliekamos kūrybos“, – kvietė A. Pakšys. Pasak jo, daugeliui alternatyviosios muzikos kūrėjų muzika yra hobis, greta šios veiklos jie turi pagrindinius darbus. Todėl tokie atlikėjai kuria ne tai, ką jiems liepia prodiuseriai, o tai, ką nori patys. Paprastai tokios grupės laužo standartus, išreiškia savo nuomonę, dažnai pataikydami į tai, ką mano aplinkiniai, bet nedrįsta išsakyti garsiai.

Koncertas bus įdomus, nes visos grupės labai skirtingos. „Vienos grupės nuneša į transo būseną, kitos išjudina šokti – koncerte nesijaus jokios monotonijos. Jau vien socialiniame tinkle paleidus grupės „Z on A“ kūrinį „Mars“, žmonės mums rašė, kad nebegali nustoti klausyti šios dainos“, – juokėsi renginio komunikacijos vadybininkė Neringa Narsaitė.

Pasak jos, alternatyvioji muzika visiškai nepelnytai nublanksta prieš populiariąją. Paprasčiausiai dauguma alternatyviosios muzikos atlikėjų nekuria iš to verslo, neinvestuoja į reklamą pinigų, todėl ir turi siauresnę auditoriją. Ir renginio, ir laidos tikslas yra keisti žmonių nuomonę į alternatyviąją muziką, nes nemaža dalis ją sieja su sunkiąja muzika – sunkiuoju roku arba psichodeliniais garsais. Alternatyvi muzika gali būti taikoma kiekvienam muzikos stiliui. Tuo kiekvienas galės įsitikinti renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją