Šiemet konkursas vyks Autrijos sostinėje Vienoje. Teisę rengti konkursą Vienai iškovojo Conchita Wurst su daina „Rise Like A Phoenix“. Austrija „Euroviziją“ rengia jau antrą kartą, pirmą kartą šią teisę dar 1966 metais jai iškovojo atlikėjas Udo Jurgens su daina „Merci, Cherie“.

Eurovizijos“ konkurso taisyklės šįmet bus tokios pačios kaip ir pernai, tačiau yra ir naujovių. Šiemet prie šalių dalyvių prisijungs ir Australija. Ir nors jos atstovai nepriklauso senajam žemynui, "Eurovizijos" organizatoriai australus pakvietė prisijungti atsižvelgdami į konkurso populiarumą šiame žemyne. Australai pasirodys finalo metu ir turės tokias pačias teises kaip ir visi kiti dalyviai. Šis Australijos prisijungimas vienkartinis ir net jei ji laimėtų konkursą, kitais metais "Eurovizija" vis tiek turėtų vykti Europoje.

Konkursas vyks keliais etapais, bus surengti du pusfinaliai ir finalas. Pirmasis pusfinalis vyks gegužės 19 dieną, antrasis - gegužės 21, o didysis "Eurovizijos" finalas - gegužės 23 dieną. Pateikiame visas dainas, skambėsiančias "Eurovizijoje".

Pirmasis pusfinalis:

1. Graikija. Šaliai atstovaus Maria Elena Kyriakou, kuri savo šalyje išpopuliarėjo pelniusi pirmą vietą projekte „Graikijos balsas“. Beje, moteris gimė ir augo Kipre. „Eurovizijoje“ Maria Elena Kyriakou atliks dainą anglų kalba „One Last Breathe“.

2. Makedonija. Makedonai atstovavimą šių metų konkurse patikėjo atlikėjui Danieliui Kajmakoskiui. 31-eių atlikėjas į „Euroviziją“ buvo deleguotas po to, kai laimėjo nacionalinio transliuotojo organizuotą konkursą „Skopje 2014“. Žiūrovai Danieliui skyrė pirmą vietą, o užsienio komisija – antrą. Danielis Kajmakoskis konkurse atliks dainą „Lisja Esenski“ („Autumn leaves“).

3. Estija. Estams konkurse atstovaus Elina Born ir Stigas Rasta. Duetas susibūrė tik dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“. Elina nacionalinėje atrankoje dalyvavo ne pirmą kartą, deja, 2013 metais su daina „Enough“ jai ne taip pasisekė. Elina Born ir Stigas Rasta atliks dainą anglų kalba „Goodbye to Yesterday“.

4. Nyderlandai. Šįmet „eurovizinė“ garbė atstovauti Nyderlandus atiteko 42-ejų metų atlikėjai Trijntje Oosterhuis. Moteris muzikoje ne naujokė – 1990-aisais su savo broliu Tjeerd Oosterhuis ji subūrė grupę „Total Touch“ ir jau 1991 metais dalyvavo „Grote Prijs van Nederland“, svarbiausiame muzikantų mėgėjų konkurse Nyderlanduose. Trijntje puikiai žinoma ne tik savo šalyje, bet ir už jos ribų. „Eurovizijoje“ Trijntje Oosterhuis atliks dainą anglų kalba „Walk Along“.

5. Moldova. Nors Ukraina šių metų „Eurovizijoje“ nedalyvaus, tačiau tai dar nereiškia, kad konkurse neišvysime ukrainiečių. Taip ir įvyko – Moldovai šįmet atstovaus ukrainietis Eduardas. 22-ejų Eduardas Romanyuta atliks dainą anglų kalba „I Want Your Love“.

6. Suomija. Šįmet suomiai į „Euroviziją“ siunčia pankroko grupę „Pertti Kurikan Nimipaivat“ (PKN). Visi grupės nariai – su Downo sindromu arba autizmu. Grupė „Pertti Kurikan Nimipaivat“ atliks dainą „Aina Mun Pitaa“ suomių kalba, daina pasakoja apie kasdienius įkyrius darbus, kuriuos tenka atlikti – pavyzdžiui, plauti indus.

7. Belgija. Jai atstovaus 18-etis Loicas Nottetas. Vaikinas savo šalyje išgarsėjo dalyvaudamas projekte „Belgijos balsas“, deja, nugalėtoju netapo. Loicas Nottetas „Eurovizijoje“ atliks dainą anglų kalba „Rythm Inside“.

8. Armėnija. Jai atstovausiantis projektas „Geneology“ buvo suburtas būtent šiam konkursui. Penki armėnų kilmės atlikėjai buvo pakviesti į grupę iš penkių skirtingų žemynų: Amerikos, Afrikos, Australijos, Azijos ir Europos. Prie jų taip pat prisijungė ir dainininkė iš Armėnijos Inga Arshakyana. Beje, akylesni žiūrovai turėtų ją atsiminti iš 2009 metų „Eurovizijos“, tais metais Armėnijai dainininkė atstovavo kartu su sese. Šis specialus projektas turėtų suvienyti armėnus, kurie išsisklaidė po pasaulį 1915 metais. Projektas „Geneology“ konkurse atliks dainą anglų kalba „Don't Deny“.

9. Serbija. Šaliai atstovaus atlikėja Bojana Stamenova. 28-erių mergina žinoma kaip džiazo atlikėja, nors dažnai pasirodo ir vieno Belgrado teatre scenoje, ten rengia pasirodymus vaikams. Bojana Stamenova Austrijoje atliks dainą „Love Never Lies“.

10. Danija. Šiemet Danijai atstovaus grupė „Anti Social Media“. Tik pernai susibūrusią grupę sudaro 4 nariai: Philipas Thornhillas, Nikolajus Tøthas, Davidas Vangas, Emilis Vissingas. Vaikinų grupė „Anti Social Media“ Vienoje atliks dainą „The Way You Are“.

11. Baltarusija. Baltarusiams konkurse atstovaus atlikėjo Uzario ir smuikininkės Maimunos duetas. Atlikėja ir smuiko virtuozė Maimuna gimė Rusijoje, baltarusės ir afrikiečio šeimoje, kurį laiką mergina gyveno Afrikoje, Malyje, tačiau vėliau persikėlė į Baltarusiją, kur gyvena iki šiol. Uzaris, kurio tikrasis vardas Jurijus, gimė ir augo Baltarusijoje. Jis ne tik atlikėjas, bet ir dainų autorius. Maimuna ir Uzaris konkurse atliks dainą anglų kalba „Time“.

12. Rumunija. Rumunai savo į konkursą šiemet delegavo grupę „Voltaj“. Grupę sudaro 5 nariai, tačiau grupė gyvuoja jau nuo 1982 metų, tad bėgams metams vyko nemaža narių kaita. „Voltaj“ gyvavimo metu jau spėjo pasikeisti 18 narių, iš jų net trys vokalistai. „Voltaj“ Austrijoje atliks dainą „All Over Again“.

13. Rusija. „Eurovizijos“ konkurse Rusijai atstovaus 27-erių atlikėja, dainų tekstų autorė, modelis bei aktorė Polina Gagarina. Mergina dainininkės karjerą pradėjo kaip solistė, vėliau buvo pakviesta į grupė „Playgirls“, tačiau grupėje neužsibuvo. Polina Gagarina atliks dainą „Million Voices“.

14. Albanija. Šaliai šįmet atstovaus atlikėja Elhaida. 22-ejų atlikėja tapo žinoma po to, kai 2009 metais laimėjo „Albanijos žvaigždžių akademiją“, vėliau, 2012 metais nuskynė laurus konkurse „Top Fest“. Tais pačiais metais mergina pasirodė projekte „Italijos balsas“ ir pelnė pirmą vietą surinkusi daugiau nei 70 procentų balsų. Elhaida Dani konkurse atliks dainą anglų kalba „I'm alive“.

15. Gruzija. Gruzija dalyvavimą „Eurovizijoje“ patikėjo atlikėjai Ninai Sublatti. Mergina atskleidė, kad dainą parašė vos per tris valandas, vidury nakties. Dainoje pasakojama apie Gruzijos moteris, kurios privalo būti geromis moterimis, geromis mamomis ir geromis mokytojomis. Nina Sublatti atliks dainą „Warrior“.

16. Vengrija. Šaliai šiemet atstovaus 28-erių atlikėja Boglarka Csemer arba tiesiog Boggie. Atlikėja ir dainų autorė žinoma ne tik Vengrijoje, jos daina „Nouveau Parfum“ skambėjo ir Didžiojoje Britanijoje bei Amerikoje. Boggie „Eurovizijoje“ atliks dainą „Wars Fot Nothing“.