Dėl galimybės atstovauti Lietuvai rungėsi iš viso 12 suaugusių, taip pat 14 mažųjų atlikėjų 7-11 metų amžiaus vaikų kategorijoje. Antrąją vietą suaugusiųjų kategorijoje užėmė atlikėja Neringa Šiaudikytė.

„Priimti sprendimą, kas vyks atstovauti Lietuvai, buvo išties nelengva. Kandidatai buvo išties stiprūs, matėsi, kad pasiruošimui įdėta nemažai pastangų. Vieno favorito nebuvo, tad iki pat atrankos pabaigos išliko intriga. Daugumos daininkų vokalinis pasirengimas buvo labai stiprus, todėl pagrindiniu sprendimą nulėmusiu kriterijumi tapo atlikėjo charizma ir jo pasirodymo atitikimas konkurso formatui“, – teigė oficialios festivalio „Slavianskij Bazar“ atstovės Lietuvoje Mariana Slėnienė.

Vietinės atrankos organizuotas pirmą kartą. Atrankoje ir vertinimo komisijoje dalyvavo ir paties „Slavianskij Bazar“ atstovė, tarptautinio skyriaus vadovė Sviatlana Audzeyeva, oficiali „Slavianskij Bazar“ atstovė M. Slėnienė, oficiali atrankų organizavimo partnerė Asta Bagdonavičienė, 2013 m. „Slavianskij Bazar“ komisijos narė Birutė Petrikytė.

Kasmet daugiau nei 6000 dalyvių iš daugiau nei 30 šalių sutraukiantis festivalis „Slavianskij Bazar“ šiemet liepos 7-12 d. vyks dvidešimt ketvirtąjį kartą. Iki šiol aukščiausią apdovanojimą tarp lietuvių šiame renginyje yra pelnęs Donatas Montvydas: 2008 m. atlikėjas iškovo Grand Prix apdovanojimą. Vaikų kategorijoje Lietuvos atstovai ne kartą pelnė prizines vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)