M.A.M.A.2014 metu pasirodymus surengė „G&G Sindikatas“, Vidas Bareikis, Alina Orlova, Džordana Butkutė, „Biplan“, „Colours of Bubbles“, Linas Adomaitis, Monika Linkytė, Jazzu ir daugelis kitų žymiausių šalies atlikėjų.

Transliacijos metu netrūko ir netikėtų sugrįžimų: dešimtmečius skaičiuojančiais hitais gerbėjų širdis virpino penktadienio vakarui atsikūrusi grupė „Bavarija“, nauja sudėtimi ir nauju pavadinimu sugrįžo grupė „Man-go“ su Rima Petrauskyte priešaky. Pasirodė ir 60 metų jubiliejų švenčiantis Edmundas Kučinskas su Inga Valinskiene, nepilygstamoji Nelly Paltinienė.


Šiemet pop kultūrą savo pasirodymas pagerbė ir muzikos klasikai. Penktadienio vakarą subtiliais ritmus kauniečius džiugino tokie pasauliniai grandai kaip „Lietuvos trio“ – pianistas Petras Geniušas, violončelininkas Vytautas Sondeckis, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis. Ceremonijos  žiūrovai taip pat išvydo Lietuvos baleto primarijaus Nerijaus Juškos ir jo partnerės Justinos Vitkutės šokį.

Muzikos apdovanojimai M.A.M.A 2014

Statulėles labiausiai nusipelniusiems Lietuvos muzikantams teikė maestro Mikalojus Novikas, režisieriai Kęstutis Jakštas ir Dalia Ibelhauptaitė, dizaineriai Juozas Statkevičius ir Aleksandras Pogrebnojus, Virgis Stakėnas ir daugelis kitų. Iš viso jų buvo išdalinta net 15.

Metų elektroninės muzikos atlikėjo apdovanojimas iš pianisto Petro Geniušo rankų, kaip ir buvo galima nesunkiai nuspėti, atiteko „Ten Walls“. „Klasika yra tėvas, o elektronika yra sūnus. O tevas ir sūnus yra viena, muzika irgi yra viena“, – teikdamas statulėlę kalbėjo P. Geniušas. Pats Marijus Adomaitis ceremonijoje nedalyvavo, apdovanojimą už jį atsiėmė žmona. M. Basanovui atiteko apdovanojimas ir už Metų vaizdo klipą „Walking With Elephants“. Ant scenos jo įteikti pasidabinusi gražiausios šalies merginos karūna lipo Agnė Kavaliauskaitė.

Metų alternatyvos atlikėju tapo Vidas Bareikis. Jam apdovanojimą įteikė dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su žmona Monika Račiūnaite. Į sceną jis užlipo vilkėdamas marškinėlius su užrašu „Je Suis išvien“. Gavęs apdovanojimą jis dėkojo savo žmonai Jurgitai Šeduikytei: „Tu esi geriausias dalykas, kuris nutiko per visą mano gyvenimą“.

Du atlikėjus apdovanojo asociacijų LATGA-A ir AGATA atstovai. Dažniausiai per metus transliuota muzikos grupe paskelbta „Sel“. „Ačiū tiems, kurie padeda kurti muziką ir ačiū tiems, kurie ją ištransliuoja“,– iš ekrano dėkojo šiuo metu Azijos šalyse poilsiaujantis Egidijus Dragūnas.

Labiausiai nusipelniusiu muzikos kūrėju paskelbtas Stanislovas Savickis-Stano. „Ačiū visiems, kurie klauso lietuviškos muzikos“, – dėkojo Stano bei paragino pasitempti jaunus muzikos kūrėjus.

Juozas Statkevičius ir Dalia Ibelhauptaitė apdovanojimą įteikė Marijono Mikutavičiaus grupei. Netikėtai susirgusiam ir į ligoninę patekusiam atlikėjui atiteko Metų pop muzikos atlikėjo apdovanojimas. Nors atlikėjas sparčiai sveiksta, gydytojai griežtai nerekomendavo jam artimiausiu metu dalyvauti viešuose renginiuose. Taigi, apdovanojimus jis pirmą kartą stebėjo kaip TV žiūrovas.

Daugiausia pasižiūrėjimų per konkurso laikotarpį sulaukęs klipas pelnė nominaciją „TV3 Play populiariausias muzikinis klipas“. Juo apdovanotos „Pinup Girls“ merginos už klipą „Pajudėk“.

Kaip juokavo Virgis Stakėnas, „auksinis ratlankis“ už geriausią metų albumą atiteko Marijonui Mikutavičiui.

Metų atlikėja tapo Džordana Butkutė. Ši M.A.M.A statulėlė – pirmas apdovanojimas per daugiau nei kelis dešimtmečius trunkančią muzikinę jos karjerą. „Negali būti. Čia rimtai?, – atsidusdama klausė ji. – Labai didelis ir nuoširdus džordaniškas ačiū. Ačiū už apdovanojimą. Tai yra mano pirmas apdovanojimas. Ačiū dievui, kol dar gyva esu. Labai daug metų laukiau“. Jai taip pat buvo skirtas specialus komisijos apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai.

Metų atlikėju paskelbtas Marijonas Mikutavičius. Statulėlės pasiimti už bičiulį lipo Martynas Starkus. Transliacijos metu jis telefonu paskambino ligos pakirstam atlikėjui Tokį bičiulio gestą publika pasitiko audringais plojimais. Baigus pokalbį, paraginta Samo, visa arena uždainavo „Sveikatos metų, sveikatos“.

Ceremonijos vairas patikėtas Andriui Rožickui, užkulisiuose sukiosis Mantas Katleris. Reklaminių pertraukų metu arenoje susirinkusius renginio svečius linksmino „X faktoriaus“ dalyviai. Pasirodė merginų grupė „4 Roses“, Anžela Adamovič ir Žygimantas Gečas.

Pilnas M.A.M.A 2014 nominacijų sąrašas:

Metų proveržis

„Makchu Pikchu“
„Neteisėtai padaryti“
„Without Letters“
„Jama and W“
„Ministry of Echology“

Metų roko muzikos atlikėjas

Džordana Butkutė
„Colours of Bubbles“
„Monkey Tank“
„Pelenai“
„Žalvarinis“

Metų alternatyvios muzikos atlikėjas

The Bus
Vidas Bareikis
Sheep Got Waxed
„Without Letters“
ba.

Metų koncertinė grupė ar atlikėjas

Džordana Butkutė
„Sel“
Marijonas Mikutavičius
Naktinės personos
Linas Adomaitis

Metų elektronikos atlikėjas

Ten Walls
GeraiGerai
Golden Parazyth
Beissoul ir Einius
Electronic I

Metų hip-hopo grupė ar atlikėjas

Lilas ir Innomine
Ironvytas Pro
Jama and W
„Tie Geresni“
Mad Money

Metų muzikos albumas

Linas Adomaitis – „Laiko mašina
Ieva Narkutė – „Švelnesnis žvėris“
Marijonas Mikutavičius „Lengvas būdas mesti klausytis“
Donatas Montvydas ir „One Element“ – „Norim dar“
„Biplan“ – „Visi keliai veda prie jūros“

Metų vaizdo klipas

Ten Walls – „Walking With Elephants“
Marijonas Mikutavičius – „Drąsių niekas nežudo“
ba. – „Sugebėt pasikeist“
„Skamp“ – „Good Girl Gone Bad“
„Neteisėtai padaryti“ – „Galvotas“

Metų atlikėjas

Marijonas Mikutavičius
Donatas Montvydas
Vidas Bareikis
Linas Adomaitis
Saulius Prūsaitis

Geriausia metų atlikėja

Džordana Butkutė
Ieva Narkutė
Vilija Matačiūnaitė
Alina Orlova
Jurga Šeduikytė

Metų pop muzikos atlikėjas arba grupė

Ieva Narkutė
„Biplan“
Marijonas Mikutavičius
Donatas Montvydas
Linas Adomaitis

Metų grupė

„Biplan“
„Colours of Bubbles“
Beissoul ir Einius
„Sel“
Leonas Somovas ir Jazzu

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (799)