Siūlome detaliau paanalizuoti ištraukas iš garsiausių jo kūrinių, o tam puikiausiai tinka ištrauka iš jo dainos „Criminal“: „Kas kartą man sudėjus rimą, tie žmonės mano, kad kalbėti, ką galvoju, yra nusikaltimas – tikriausiai esu NUSIKALTĖLIS“. Be jokių abejonių reperis gali drąsiai pretenduoti į prieštaringiausiai vertinamų dainų autorių sąrašo viršūnę. Pateikiame Eminemo dainų ištraukų laisvą vertimą.

1) „Shady CXVPHER“

Eminemas savo dainose apdainuoja visas įmanomas temas. Pavyzdžiui, dainoje „Shady CXVPHER“ jis nepraleido progos užsiminti apie amerikietiško futbolo žaidėjo Ray Rice‘o žygdarbį prieš savo sužadėtinę: „Smogsiu Lanai Del Rey į veidą du kartus, būsiu kaip Ray Rice‘as stiprus – vošiu tiesiai priešais lifto stebėjimo kameras“.

2) „Kill You“

Jau pats dainos pavadinimas suteikia vilčių, kad žodžiai tikrai ne patys švelniausi.
„Kekše, manai negalėčiau pasmaugti kalės? Kol jos balso stygos sutrūkinės? Užsičiaupk, kekše, keli per didelį chaosą“. Ar bereikia daugiau komentarų?

3) „Vegas“

Ar būtum priešas ar draugas, Eminemas smogia į pačią skaudžiausią vietą. Šį kartą kliuvo dainininkei Iggy Azalea: „Taigi nuryk savo išdidumą, tau pasisekė, kad esi šalia“. 

4) „Love the Way You Lie“

Eminemo nuotaikų kaita tiesiog neįtikėtina – vieną akimirką jis ramus, o kitą jau balansuoja ties pamišimo riba. Kol Rihanna už širdies griebia melodija ir lyrika, Eminemas pasakoja apie degančius namus: „Įgriso tie žaidimai. Tenoriu ją susigrąžinti. Žinau, kad esu melagis. Jeigu ji vėl kada bandys išeiti, pririšiu prie lovos ir padegsiu namus“.

5) „Roman Revenge“

Net ir bendradarbiaudamas su kitais atlikėjais, pavyzdžiui Nicki Minaj, Eminemas nepraranda savo unikalumo. „Pamišęs protas, duokite trintuką smegenims, sumautą pieštuką rėmams. Nepatinka – traukis, kale. Išžudysiu visas – visas iki paskutinės“.

6) „Rap God“

Štai dainų tekstas, nukreiptas prieš netradicinės seksualinės orientacijos žmones. Kartais tikrai labai sunku suprasti, kada Eminemas juokauja, o kada kalba rimtai – riba labai slidi: „Galėsiu sulaužyti stalą į dviejų iškrypėlių nugaras, perlaužti pusiau“.

7) „The Real Slim Shady“

„Kad ir menkutis, bet laimiu, ar gi ne keista? Vyručiai, leiskite ramiai praeiti. Pasodinkite prie Britney Spears. Christina Aguilera, geriau susikeiskime vietomis, kad galėčiau atsisėsti prie Carsono Daly ir Fredo Dursto. Girdžiu, kaip jie ginčijasi, kuriam ji davė pirmiau“.

8) „Kim“

Esame tikri, kad buvusi Eminemo žmona Kim tiesiog šiurpsta nuo buvusio mylimojo pareiškimų.
„Nejaugi nesupranti, kale – niekas tavęs nesiklauso? Užsičiaupk ir susitaikyk, kas tavęs laukia. Turėjai mane mylėti (Kim dūsta) Kraujuok! Kraujuok, kale! 

9) „Criminal“

Dar vienas neapykantos kitokiems pliūpsnis.

„Mano žodžiai kaip aštrūs durklai/susmigsiantys tau į galvą, ar būsi iškrypėlis ar iškrypėlė, gėjus ar hermafroditas ar transvestitas. Suknelė ar kelnės. Nekenti iškrypėlių? Atsakymas – taip. Homofobija? Ne, tu paprasčiausiai heterofobas. Vėpsai į mano džinsus, į mano daiktą.Tai mano velniški kiaušai. Laikykis nuo jų atokiau. Jie priklauso man. Niekada jų negausi“.

10) „Who Knew“

Cenzūra? Kokia dar cenzūra? Kliūna net ir buvusiems prezidentas. Atleiskite, garbusis Billai Clintonai.

„O Dieve! O Dieve! Atsiprašau, greičiausiai susipainiojau. Norit, kad pataisyčiau žodžius, kol burna linksmina prezidentą? Velniop viską, vartok narkotikus, žagink kekšes.Tyčiokis iš gėjų klubų, besidažančių vyrų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)