Šiais metais dėl teisės atstovauti Lietuvai Liepa Mondeikaitė, Neringa Šiaudikytė, Edgaras Lubys, Vilija Pilibaitytė-Mia, Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Reda Striškaitė, Milita Daikerytė, Jurgis Bruzga, Wilma La, Tadas Juodsnukis ir „Rollikai“.

Atlikėjus ir jų dainas vertino vyriška komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistas Edmundas Seilius, kompozitorius ir prodiuseris Linas Adomaitis bei buvęs „Bavarijos' narys Juozas Liesis.

Juozas Liesis

Prie lietuvių komisijos prisijungė ir du užsienio ekspertai: Rene Romkes, mažosios „Eurovizijos“ organizatorius iš Olandijos, ir Lela Tsurtsumia, dainininkė iš Gruzijos.

Pirmoji scenoje pasirodė atlikėja Vilija Pilibaitytė-Mia. Šįkart ji atliko Džordanos Butkutės kūrinį „Man patinka“. Po pasirodymo moteris maudėsi komplimentų jūroje. „Dainą padainavai geriau nei skamba originalas, – sakė E. Seilius. – Tavo balso galimybėms ši daina netgi per silpna.“

„Bet kuris koncertas, kuriame tu pasirodai, tampa avantiūra. Besidraikantys plaukai, nudraskyti nagai. Klaikiai keista, bet aš po šiais rūbais nematau tos moters. Jei ji apsirengtų daugiau, galbūt jaustųsi saugiau, – kalbėjo J. Liesis. – Pasigedau to chuliganiško gyvenimo, kurį tu gyveni.“

Vytauto Kernagio kūrinį „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoje“ atliko antru numeriu pasirodžiusi vyriausia konkurso dalyvė Reda Striškaitė. Šis pasirodymas labai sujaudino L. Adomaitį. Aštrialiežuvis J. Liesis pastebėjo, kad Reda, kaip tikra prisirpusi vyšnia, scenoje parodė tai, kas tikra: „Nuo labai jautrios įžangos iki orgazmo.“

Po R. Striškaitės į sceną lipęs Edgaras Lubys visus nustebino atlikdamas Natalijos Bunkės dainą „Širdis ant balto sniego“. L. Adomaitį sužavėjo ne tik vokaliniai, bet ir aktoriniai sugebėjimai – man pasirodymo metu dainininkas voliojosi ant žemės. „Aš pats parašiau tą dainą, nors ją atliko Natalija. Raitymasis ant žemės rodo žmogaus silpnumą“, – paaiškino Edgaras.

Šeštą kartą patekti į didįjį „Eurovizijos“ finalą bando Monika Linkytė. Ji nacionalinės atrankos komisiją ir žiūrovus bandė pavergti savo daina „Besieliai“. „Šis kūrinys tavęs nevertas. Jis beviltiškas. Mesk jį, sudegink“, – patarė J. Liesis. Jam antrino ir E. Seilius: „Kūrinys tikrai blankokas“.

Tadas Juodsnukis pasirodė su Kastyčio Kerbedžio daina „Nakty“, atskleidusia kone beribes vaikino vokalo galimybes.

Ant lietuviškosios „Eurovizijos“ scenos lipo ir Australijos lietuvė Vilma Laučytė, save pristatanti slapyvardžiu Wilma La. Pirmajai laidai ji pasirinko „Fojė“ kūrinį „Laužo šviesa“, pasirodymo metu ji grojo fortepijonu. „Manęs šis pasirodymas neįtikino“, –  numerį įvertino L. Adomaitis.

Septinti scenoje – vienintelė grupė atrankoje – „Rollikai“. Šį vakarą dėl balsų jie kovėsi su daina „Violeta“ iš K. Kerbedžio dainų repertuaro.

Pernai su kolektyvu „Pop Ladies“ nesėkmingai į Kopenhagą išvykti bandžiusi Liepa Mondeikaitė, šiemet pasirodo kaip solistė. Vytauto Kernagio baladę „Aš mylėjau tave tau nežinanti“ jausmingai atlikusi mergina buvo įvertinta puikiai. „Turiu prisipažinti, kad negaliu jos vertinti. Esu prisidėjęs prie Liepos karjeros ištakų savo rankomis“, – į kalbas nesivėlė J. Liesis.

„Eurovizijos“ atrankoje Vaidas Baumila atliko savo kūrybos kūrinį „Aš – tik žmogus“. J. Liesis gyrė Vaidą už jautrumą ir seksualumą. Anot jo, scenoje stovi būsimas konkurso nugalėtojas. Tačiau muzikos apžvalgininkas sudrausmino V. Baumilą, kad savo kūriniui daro reklamą ir nepaiso konkurso taisyklių.

„Sudainavot gražiai, bet šiandien – lietuviškų hitų vakaras. Jūs pasirinkot savo kūrybos dainą. Arba esat toks pasipūtęs, arba norėjot pareklamuoti savo naują kūrinį. Tai nereiškia, kad jūsų nauja daina man nepatinka. Tačiau galbūt reikėtų laikytis taisyklių“, – pastebėjo R. Zilnys.

Milita Daikerytė – jauniausia konkurso dalyvė. Pirmos laidos metu ji atliko dainą iš Donato Montvydo repertuaro „Tarp tavęs ir manęs“. J. Liesis teigė, kad net pačiuose gražiausiuose sapnuose negalėtų padainuoti kaip ši atlikėja, tačiau šią dainą pasiūlė kuo greičiau pamiršti. Simpatijų jai neslėpė ir L. Adomaitis: „Esi žavi, talentinga, balsą valdai puikiai, esu tavo vokalo gerbėjas“. Žinomas dainininkas jai palinkėjo pabandyti dar giliau prasiskverbti į žmonių sielas.

Savo dainą pasirinko ir dainininkas Jurgis Brūzga - scenoje skambėjo „Tūkstantis dienų“.

Gavusi kelis stiprius nokdaunus „Eurovizijos“ atrankose šiemet į jas sugrįžo ir „Naujų pupyčių“ narė Neringa Šiaudikytė, pernai dėl griežtų komisijos pastabų išliejusi ne vieną ašarą. Baltu elegantišku kostiumėliu pasipuošusi mergina žiūrovus bandė papirkti daina „Meilės balsas“. „Šitas stilius, šita apranga. Šitas kostiumėlis nesate jūs, šita daina nesate jūs. Turite balsą, visi tai žino“, – kalbėjo R. Zilnys.

Galutinė rezultatų lentelė susumavus lietuvių ir užsienio komisijos balus bei TV žiūrovų balsus:

1 vieta – Tadas Juodsnukis
2 – Vaidas Baumila
3 – Milita Daikerytė
4 – Edgaras Lubys
5 – Mia
6 – Liepa Modeikaitė
7 – Jurgis Brūzga
8 – Reda Striškaitė
9 – Monika Linkytė
10 – Neringa Šiaudikytė
11 – Wilma La
12 – „Rollikai“

Naujienų portalo DELFI skaitytojai taip pat buvo kviečiami balsuoi už atlikėją, kuris, jų nuomone, yra verčiausia vykti į Vieną šių metų gegužę. Beveik 30 procentų skaitytojų balsų atiteko Miai. Mažiausiai palaikymo sulaukė Jurgis Brūzga.


Pirmosios laidos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (774)