Iniciatyvos tikslas – padėti „Spotify“ naudotojams atrasti legalią lietuvišką muziką ir pasiekti ją visur, kur tuo metu yra vartotojas.

„Kūrėjams buvimas „Spotify“ platformoje reiškia buvimą arčiau klausytojų. Džiaugiamės padėdami lietuviams atrasti mėgstamiausius mūsų šalies atlikėjus tarp milijonų muzikos kūrinių, juo labiau kad kai kurios grupės savo naujausiais albumais pirmiausiai pasidalina per „Spotify“ ir tik vėliau surengia jų pristatymą“, – sako vienos telekomunikacijų bendrovės verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

Pasak jo, nuo iniciatyvos pradžios per beveik du mėnesius į „Spotify“ įkelti kūriniai iš viso buvo perklausyti beveik 50 tūkst. kartų.

Vienas iš naujausių leidinių – debiutinis Girmantės Vaitkutės albumas „Mood“, „Spotify“ platformoje pasirodęs iškart po oficialaus albumo pristatymo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. „Spotify“ jau galima rasti ir debiutinį repo kolektyvo „Tie Geresni“ albumą, kurio visos kopijos buvo išpirktos vos per porą savaičių. Nuo šio albumo „Spotify“ publikavimo pradžios jame esantys kūriniai buvo perklausyti daugiau nei 21 tūkst. kartų.

Šiuo metu „Spotify“ platformoje iš Lietuvos atlikėjų daugiausiai gerbėjų turi „Ten Walls“, „Leon Somov & Jazzu“, Alina Orlova, Andrius Mamontovas ir Jurga. Vien grupės „Ten Walls“ kūrinys „Walking With Elephants“ perklausytas beveik 9,3 milijono kartų.

„Spotify Premium“ muzikos paketas leidžia patinkančią muziką išsaugoti telefono atmintyje, blokuoja nepageidaujamas reklamas, transliuoja aukščiausios kokybės garso įrašus ir siūlo daugiau privilegijų nei nemokama „Spotify“ versija. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)