Koncerto metu skambėjo net keliasdešimt geriausių visų laikų „Anties“ dainų, tarp kurių „Alyvos“, „Nauji metai“, „Salomėja“, „Funkcionieriai“, „Muzika“, „Kontrolierė“, „Pokštas“. Naujo skambesio prieš kelis dešimtmečius sukurtoms dainoms suteikė ir ant „Siemens“ arenoje įrengtos scenos lipę Justė Arlauskaitė-Jazzu, Merūnas Vitulskis ir Rafailas Karpis. Atliekant dainą „Kurti“ ekranuose pasirodė ir Viktoras Diawara.

Organizatorių teigimu, koncerte Vilniuje šėlo per 6 tūkst. grupės gerbėjų –  koncerte buvo galima sutiki ir ištikimiausius grupės gerbėjus, užaugusius su „Anties“ dainomis, ir studentus, prie grupės gerbėjų rato prisijungusius kiek vėliau.

Keliasdešimt vienu metu scenoje savo meistriškumą demonstruojančių šokėjų, vienas už kitą labiau stulbinantys ir nuolat besikeičiantys kostiumai, įspūdingas ugnies šou ir visų mintinai per kelis dešimtmečius jau spėtos išmokti dainos – daugiau nei dvi valandas trukęs šou nepaliko abejingų. 

Koncertą režisavęs filmų „Redirected“ ir „Zero“ kūrėjas Emilis Vėlyvis pasistengė, kad žiūrovai neturėtų nė sekundės žiovuliui – dėmesį kaustė vienas už kitą įspūdongesni efektai. Po scena blaškėsi degantis žmogus, nuo lubų leidosi karstas, virš scenos sprogo širdis, į publiką lyg patranka šaudė butelis, o koncerto pabaigoje ant scenos nusileido ir milžiniška antis. 

Apie kovą su zombiais „Antis“ garsiai paskelbė dar pavasarį nuo Gedimino bokšto. Tada sėkmingą mūšį vainikuoti jie pažadėjo įspūdingais grupės 30-mečio koncertais „Zombiai atrieda atidunda!”. Netylantys arenoje susirinkusios publikos aplodismentai įrodė, kad ilgus mėnesius puoselėtas tikslas pasiektas. Dar vienas koncertas gruodžio 31 dieną numatytas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Didžiausias darbas užtikrinant, kad visos smulkios detalės susijungtų į visumą, teko „Anties“ koncertų choreografui Gyčiui Ivanauskui, kuris nuo vasaros dirbo, kad kiekvienas judesys, kiekvienas šokis žiūrovui keltų įspūdį.

„Scenoje vienu metu pasirodys beveik pusšimtis žmonių. Todėl darbą galima palyginti su mozaikos dėliojimu: reikia tiksliai numatyti, kokia dalis šokėjų vienu metu turi būti skirtingose scenos vietose, kiekvienas turi žinoti, kada įeina ir išeina ant scenos, kokią poziciją joje užima. Ir tai tik pirmas žingsnis – po to seka pati choreografija, judesiai. Be to, didelis dėmesys skiriamas efektams – koncerte žiūrovai išvys daug ugnies ir sprogimų. Tai irgi svarbus choreografijos elementas“, – prieš koncertą žadėjo choreografas G. Ivanauskas.

Koncerto akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)