Šiais metais dėl teisės atstovauti Lietuvai kovoja Liepa Mondeikaitė, Neringa Šiaudikytė, Edgaras Lubys, Vilija Pilibaitytė-Mia, Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Reda Striškaitė, Milita Daikerytė, Jurgis Bruzga, Wilma La, Tadas Juodsnukis ir „Rollikai“.

Atlikėjus ir jų dainas vertino vyriška komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistas Edmundas Seilius, kompozitorius ir prodiuseris Linas Adomaitis bei „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas.

Vedėjas Arūnas Valinskas džiaugėsi surinktais dalyviais ir komisijos nariais: „Komisija nesipilsto vandeniu, kalba normaliai. Ir dalyviai – ne porno žvaigždės.“
Vilija Pilibaitytė-Mia

Pernai metais sėkmę konkurse bandžiusi atlikėja Mia šįkart komisijai ir žiūrovams prisistatė su Sia kūriniu „Chandelier“.

E. Seilius pastebėjo, kad į Mią žiūrėti visada gražu, tačiau ši daina yra ne jai. „Pirma taisyklė, negalima atsikvėpti viduryje žodžio ir toliau dainuoti. Šį kūrinį reikėtų dainuoti tvirtesnio balso savininkei“, - pastebėjo operos solistas, davęs pastabų ir prastokai Mios anglų kalbai. Operos solistui paprieštaravo L. Adomaitis – atsikvėpti galima bet kada. Svarbiausia yra ekspresija, kurios Miai netrūko.

R. Zilnys neabejoja, kad Mia pasirinko ne tą kūrinį. „Daina sunki, palanki didelei dramai. Jei šiemet būtų toks nusiteikimas nei pernai, būtų visai kitoks rezultatas, - sakė muzikos apžvalgininkas.

A. Giržadas pasveikino atlikėją už drąsą vėl žengti į „Eurovizijos“ sceną, pasirinkti tokią dainą ir taip apsirengti. „Tik vienas patarimas – baro kėdė klastingas baldas. Pasižiūrėsi įrašą ir pamatysi“, - pasiūlė muzikos prodiuseris.

Mia po pirmojo savo pasirodymo susikrimto. Šypsodamasi ji sau patyliukais tarė: „Aš einu namo. Nepasirašysiu tos sutarties“.

Tiesa, konkurse ji tikrai dalyvaus. Ši replika buvo tik mažas žaismingas papokštavimas.

Netrukus Mios nuotaika pasitaisė, nes į LRT studiją atėjo jos sužadėtinis Nerijus, kuris nė per žingsnį nesitraukė nuo savo mylimosios.

Pirmosios konkurso atrankos akimirkos - DELFI galerijoje:

Antrosios laidos filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)