Rudenį savo koncertų turą didžiosiose šalies arenose surengusi Džordana Butkutė pagal bilietų perkamumo rodiklius aplenkė legendinius rokerius „Aerosmith“. O Egidijaus Dragūno naujausio albumo pristatymo koncertas, kuris šį šeštadienį vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, nušluostė nosį pačiam Enrique Iglesiasui.

Dž. Butkutės koncertas – sėkmingiausias istorijoje

Nors Panevėžyje lankėsi užsienio žvaigždės kaip Chrisas Normanas, Suzi Quatro, „Smokie“, „Ricchi e Poveri“, tačiau jie tokiais žiūrovų mastais kaip Džordana Butkutė ar Kastytis Kerbedis, pasigirti negalėtų.

Panevėžio „Cido“ arenos direktorius Tomas Inčikas DELFI sako, kad bileitai į pernai arenoje vykusį Kastyčio Kerbedžio koncertą buvo šluote iššluoti. Kaip ir į Džordanos Butkutės šou. Pasak jo, netrukus bus išpirktas ir Marijono Mikutavičiaus koncertas.
Džordanos Butkutės koncertas

T. Inčikas mano, kad Lietuvos atlikėjai nukonkuruoja pasaulinio garso žvaigždes, nes savi, liaudiškai tariant, arčiau dūšios.

„Dž. Butkutės pavyzdys tai įrodė. Iš visų komercinių renginių, į kuriuos platinami bilietai, Panevėžio arenos istorijoje tai buvo didžiausias renginys. Buvo parduota 5700 bilietų. Tai Panevėžyje yra labai labai gerai, - pabrėžia jis. - Lietuvos atlikėjai neretai nukonkuruoja užsienio žvaigždes dėl prieinamos bilietų kainos, geros pasirodymų kokybės. Į užsienio atlikėjų koncertus bilietai brangesni, nes jų honorarai didesni. Žmonės kartais bijo rizikuoti, nes nežino, ką gaus.“

M. Mikutavičiui neprilygsta ir J. Bluntas

VilniausSiemens“ arenos direktorius Juras Vėželis prisipažįsta, kad jei kas nors prieš penkerius metus būtų pasakęs, kad Gytis Paškevičius ar Dž. Butkutė žiūrovų skaičiumi varžysis su Jamesu Bluntu, tikrai nepatikėtų.
M. Mikutavičiaus koncertas

„Džiugu tai, kad mūsų šalies scenos žvaigždės sėkmingai konkuruoja su užsienio atlikėjais. Žinoma, labai daug priklauso nuo atvykstančių grupių ir dainininkų. Pavyzdžiui, „OneRepublic“, Jameso Blunto koncertai buvo visiškai išparduoti. Bilietai į Lenny Kravitzo koncertą taip pat tirpo rekordiškai greitai, - DELFI pasakojo J. Vėželis. - Tačiau šiais metais į Lietuvos atlikėjų koncertus bilietai perkami tikrai rekordiškai gerai. Galbūt tai lėmė puikus žiūrovų įvertinimas po pirmųjų lietuvių koncertų didžiosiose šalies arenose. Žmonės pamatė, kad mūsų artistai stengiasi padaryti tiek gerą šou, tiek kokybiško garso koncertą. Be to, daug lemia ir sentimentai. Klausytojai nori išgirsti dainas, kurios kelia nostalgiją.“

Gruodžio mėnesį vyksiantis M. Mikutavičiaus naujo albumo pristatymas, kaip jau dabar spėja Vilniaus arenos direktorius, žiūrovų skaičiumi varžysis, o gal net aplenks Jamesą Bluntą.

„Sel“ viršijo visus rekordus

„Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė naujienų portalui DELFI taip pat pasakojo, kad Lietuvos atlikėjai kartais surenka kur kas daugiau gerbėjų nei užsieniečiai. Pavyzdys - šią savaitę Kaune koncertavusio Enrique Iglesiaso klausėsi apie 11 tūkst. gerbėjų. Šį šeštadienį į „Sel“ koncertą parduota 19 tūkst. bilietų.
Egidijus Dragūnas

„Tikrai negalime skųstis ir užsienio atlikėjų pasirodymais – jų koncertai taip pat yra labai populiarūs. Bet pastaruoju metu „Žalgirio“ arena sausakimša buvo per Džordanos Butkutės koncertą. Anksčiau žiūrovų minias surinko ir Gyčio Paškevičiaus, „Sel“, „Foje“, Marijono Mikutavičiaus koncertai. Rekordinio žiūrovų skaičiaus laukiame šį šeštadienį, nes Egidijaus Dragūno koncerto scena bus įrengta arenos viduryje. Tai sudarys galimybę žiūrovams stebėti koncertą iš visų arenos vietų. Neabejojame, kad arena bus pilnutėlė, nes prekyboje liko vos keli šimtai bilietų. Bilietai sparčiai tirpsta ir į dar vieną M.Mikutavičiaus koncertą.“

Pasak A. Ivanauskienės, Lietuvos atlikėjams reikėjo laiko apsiprasti su keliais kartais išaugusiomis galimybėmis, o pastaruoju metu jie tuo jau puikiai naudojasi.

„Kalbant apie atskirus atvejus, Dž. Butkutės koncerto populiarumą turbūt lėmė tai, kad ji gana seniai nebuvo dariusi savo turo. Be to, ji ypač populiari Kaune ir surengė tikrą aukšto lygio šou. O M. Mikutavičius ar „Sel“ yra vieni populiariausių atlikėjų Lietuvoje“, - teigė Kauno arenos direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)