Į Kauną „Roxette“ atvyko užsakytu skrydžiu, tačiau jokių ypatingų reikalavimų nepateikė. Iš lėktuvo muzikantai sėdo į tris mikroautobusus ir išvyko tiesiai į areną.

Pradžioje - nesėkmė

Koncertas Kaune prasidėjo legendiniu hitu "Sleeping In my Car". Tačiau netrukus atsitiko nenumatytas atvejis.

Atliekant antrą dainą scenoje netikėtai pargriuvo pagrindinė atlikėja Marie Fredriksson. Moteris prarado pusiausvyrą ir pargriuvo.

Jai padėjo atsistoti į sceną atskubėjęs personalas ir pritariančioji dainininkė.

Atlikėja scenoje pasirodė basa, tačiau sunkiai judėjo nuo pat koncerto pradžios. Po incidento M. Fredriksson atsistojo, nusišypsojo ir pamojo publikai.

Atlikėja dar bandė tęsti koncertą stovėdama, tačiau netrukus prisėdo ir toliau dainavo prisėdus ant aukštos kėdės.

Sunki liga

2002 metų spalį moteris pargriuvo savų namų duše ir sunkiai susižeidė galvą.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad smegenyse ji turi auglį. Piktybinis auglys buvo pašalintas operacijos metu, atlikėja iškentėjo chemoterapijos kursą.

"Tai buvo labai sunkūs metai. Tačiau aš įveikiau vėžį ir gydymo man nebereikia", - prieš devynerius metus sakė dainininkė.

Tačiau liga paliko savo pėdsakus - M. Fredriksson ir dabar sunkiai mato dešine akimi, kartais praranda pusiausvyrą.

Į sceną M. Fredriksson ir "Roxette" grįžo 2009 metais.

Koncertą atlaikė

Akivaizdu, kad šiuo metu M. Fredriksson nėra geriausios būklės, tačiau moteris atlaikė visą koncertą.

"Tai mums labai svarbi daina", - prieš kūrinį „It Must Have Been Love“ publikai sakė atlikėja, o atlikėjai arenije traukė dainą kartu su publika.

Pristatant Švedijos grupės narius žiūrovų laukė staigmena - elektrine gitara "apsiginklavęs" vienas iš grupės gitaristų sugrojo "Ant kalno mūrai". Tai žiūrovai sutiko audringomis ovacijomis.

Planuota, kad iškart po koncerto grupė vyks į oro uostą ir Kaune neužsibus.

Sukūrė dešimtis hitų

Tai buvo ne tik pirmasis „Roxette“ pasirodymas "Žalgirio" arenoje, bet ir pirmasis vizitas Kaune.

Šįmet sukanka 25 metai nuo dienos, kai „Roxette“ hitas „The Look“ pasiekė pirmąją JAV topų vietą – ir tai tik viena iš daugelio priežasčių išgirsti šį duetą. Marie Fredriksson ir Pero Gessle duetas yra viena iš dviejų populiariausių pasaulyje Švedijos grupių – jos pavadinimas šios šalies muzikos istorijoje rašomas greta legendinio kvarteto ABBA.

Daugiau nei 20 grupės dainų tapo dideliais hitais Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse, grupės kolekcijoje yra net keli MTV ir „World Music Awards“ apdovanojimai, o jos albumai visame pasaulyje parduoti daugiau nei 75 milijonų egzempliorių tiražu.

Kai 1986-aisiais “Roxette” išleido debiutinį singlą „Neverending Love“, dueto nariai jau keletą metų buvo geri pažįstami. Marie Fredriksson dainavo pritariančiojo vokalo partijas Pero Gessle grupėje „Gyllene Tider“. Tačiau įrašų leidėjas paskatino du atlikėjus suburti duetą ir pamėginti kurti kartu. Tai buvo genialus sprendimas, pakeitęs abiejų muzikantų karjerą.

Tarptautinį populiarumą duetui atnešė 1988-aisiais išleistas antrasis albumas „Look Sharp!“, parduotas daugiau nei 9 milijonų kopijų tiražu. Pagal šį rodiklį tai vienas geriausiai perkamų diskų Švedijos muzikos istorijoje – jis nusileidžia tik grupės ABBA albumui „Arrival“.

„Roxette“ sėkmę lėmė net keli albume skambėję didžiuliai hitai – pirmąją JAV topų vietą pasiekusi daina „The Look“, „Dressed For Success“, „Dangerous“ ir „Listen To Your Heart“. Publika abiejose Atlanto vandenyno pusėse akimirksniu įsimylėjo gražų Marie balsą ir fantastiškas Pero kuriamas melodijas, kurių tiesiog neįmanoma išmesti iš galvos.

Dar labiau grupės populiarumą įtvirtino kino filmas „Graži moteris“ su Richardu Gere'u ir Julia Roberts. Jame skambėjo dviem metais anksčiau sukurta „Roxette“ daina „It Must Have Been Love“ - nuostabi baladė pasiekė pirmąją vietą net dvidešimties valstybių, tarp jų ir JAV, topuose. Vokietijos populiariausių įrašų sąraše ji laikėsi net devynis mėnesius. Iki šiol tai – būtinai skambanti daina kiekviename „Roxette“ koncerte.

Hitai, pasaulinės gastrolės ir įsimenantys vaizdo klipai pasipylė vienas po kito. „Joyride“, „Spending My Time“, „Fading Like A Flower“, „How Do You Do“, „Queen Of Rain“, „Almost Unreal“, „Sleeping On My Car“, „Run To You“, „You Don't Understand Me“, „Real Sugar“, „Milk And Toast And Honey“ - šios dainos yra daugelio dabartinės 40-mečių kartos prisiminimų garso takelis. Kūriniai, kurie ir šiandien skamba radijo eteryje, neleido „Roxette“ prarasti populiarumo – kiekvienas grupės albumas pateikdavo naujų įsimintinų dainų.

2011-aisiais grupė išleido naują albumą „Charm School“, sudrebino Europą topus užkariavusiu hitu „She's Got Nothing On (But The Radio)“ ir išvyko į pasaulines gastroles, kurios tapo tikru triumfo žygiu. Skaičiuojama, kad šio turo metu duetas du kartus apkeliavo planetą, koncertavo 46 valstybėse šešiuose žemynuose. Grupės pasirodymus pamatė pusantro milijono gerbėjų – visuose be išimties koncertuose „Roxette“ lydėjo ilgai netylančios ovacijos, primenančios, kaip smarkiai pasaulis pasiilgo šios grupės hitų.

Gastrolių metu duetas įrašė dar vieną naują albumą „Travelling“, o pernai gruodį pasirodė ir koncertinis albumas „Roxette Live: Travelling The World“.

2012-aisiais pasibaigus sugrįžimo turui, „Roxette“ nariai užsiėmė atskirais projektais. Peras Gessle atgaivino savo senąją grupę „Gyllene Tider“ ir surengė sėkmingas gastroles Švedijoje. Marie Fredriksson po aštuonerių metų pertraukos išleido albumą švedų kalba ir surengė pirmąjį nuo 2000-ųjų solinį koncertų turą, kuris sulaukė puikių publikos atsiliepimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (620)