Būtent nuo „Silence“ platformos savo laiku atsispyrė ne vienas šiandien plačiai žinomas kūrėjas – Leon Somov & Jazzu, Mario Basanov, Vidis, Few Nolder , „Downtown Party Network“ ir kiti. Šį bendrą indėlį į Lietuvos muzikos istoriją ir iliustruoja skaitmeniniu būdu išleidžiama kompiliacija. „Silence V“ – tai svarbiausi per penkerius metus „Silence“ šeimos sukurti, įrašyti, įdainuoti, remiksuoti kūriniai, išgarsinę kompaniją toli už Lietuvos ribų.

Rinkinio kūrinių sąraše – tokie kultiniais tapę kūriniai, kaip „Mario & Vidis ft. Jazzu – I’ll Be Gone“, „Leon Somov & Jazzu – Free“, „Mario & Vidis ft. Ernesto – Changed“, taip pat – „Downtown Party Network“ ir Eglės Sirvydytės hito „Space Me Out“ Mario Basanov versija, kiti lietuvių kūriniai, remiksuoti užsienio elektroninės muzikos scenos įžymybių John Daly, Prins Thomas ar „Âme“.

Į dvi vinilines plokšteles sugulė „Silence V Extra“ – penki visiškai nauji, iki šiol nepublikuoti remiksai, kurių autoriai suteiktų garbės bet kuriai pasaulio muzikos leidyklai. „Space Me Out“ versiją įrašė žymus britų prodiuseris ir didžėjus Ewan Pearson, „I’ll Be Gone“ – Niujorko susivienijimo „Soul Clap“ atstovai ir bičiuliai. Taip pat į „ekstra“ rinkinį pateko projekto „Kurak“ dainos „My Senses“ versija, kurią įrašė Seahawks, bei „Changed“ remiksas, pateiktas prodiuserio Mickey Moonlight.

Leon Somov & Jazzu kūrinį „Free“ jubiliejiniam projektui remiksavo Belgijos tandemas Mugwump & DC Salas. Šiems atlikėjams pavyko taip susibičiuliauti su „Silence“ šeimyna, kad jie atvyksta ir į „Silence V“ bei „Silence V Extra“ pristatymo renginį. Naktis, kurios programoje – ir „Downtown Party Network“, Vidis bei bendras „Kurak“ ir Few Nolder pasirodymas, lapkričio 28-ąją įvyks Vilniaus naktiniame klube „Opium“.

„Silence V Extra“ dizaino sprendimą pasiūlė ir įgyvendino tarptautinis tandemas. Penkių skirtingų 3D iliustracijų autoriai – nuo pirmųjų leidinių su „Silence“ dirbantis grafikos dizaineris iš Lietuvos Denis Kuchta ir jo kolega prancūzas Ben Saurine.

Skaitmeninę kompiliaciją „Silence V“ jau galima įsigyti interneto muzikos parduotuvėse. Dvi „Silence V Extra“ plokštelės į tikras lentynas bus pristatytos gruodžio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją