„Liūdni slibinai“ su eksperimentams nusiteikusiu VDU kameriniu orkestru atliks ryškiausių savo dainų programą, su specialiai styginiams sukurtomis aranžuotėmis. Šventiniuose koncertuose netruks ir aštrios poezijos, subtilių šou elementų bei autoironiškų įžvalgų, kuriomis pasižymi gyvi grupės pasirodymai. Vienintelę moterį savo grupėje turintys „slibinų“ vyrai pastebi, kad šiuose koncertuose scenoje bus gerokai daugiau moteriškos lyties atstovių.

„Sako, kad Naujuosius metus reikia sutikti su būriu draugų ir audringom linksmybėm. Praėjusiais metais pabandėm surengti iškilmingą vakarušką su visu orkestru. Sugužėjo pilna salė giminių, draugų, pažįstamų ir nepažįstamų veidų. Orkestro dėka, scenoje su mumis bent kartą metuose net damų buvo daugiau nei viena. Negalim skųstis, vakaras išties buvo ypatingas. Vyrai šoko susikibę už parankių, moterys ėmė valdžią – ko gi dar reikia geroms senų metų išleistuvėms? Vienodai pakartoti nepavyks, visgi praėjo metai, tautos aktualijos kiek pasikeitė, ir mes, pripažinkim, nebe tokie patys. Tačiau vėl susibursim, drauge stabtelsim pagalvoti, kokie buvom, kokie eam ir kokie nebebūsim“, - kalba „Liūdnų slibinų“ smegenimis vadinamas Vaidas Kublinskas, kuris pirmojo koncerto su orkestru metu stojo į šokių dvikovą su kolega Dominyku Vaitiekūnu.

Išskirtiniuose pasirodymuose Kaune ir Vilniuje skambės tokie kūriniai, kaip „Daina, raginanti tautą“ (liaudyje geriau pažįstama „Ralio karvytis“ vardu), vaikystės šiluma dvelkiantis „Pieno fabrikėlis“, moderni A. Baranausko „Anykščių šilelio“ interpretacija. Gerbėjai galės išgirsti ir provokuojantį „liūdnosios“ komandos pareiškimą „Girdžiu, ką jūs tylite“, grupės moters Aistės Lasytės manifestą „Jeigu aš būčiau vyras“ ir kitus „Liūdnų slibinų“ hitus, praturtintus styginių instrumentų orkestro skambesiu.

„Liūdnų slibinų“ daina „Jeigu aš būčiau vyras“, atliekama su VDU kameriniu orkestru:

Teatrališkai išradingi „Liūdni slibinai“ trejus metus iš eilės buvo nominuoti Lietuvos muzikos apdovanojimuose, kuriuose praėjusiais metais pelnė Metų grupės titulą. Lietuvių literatūros klasikų tekstus savo kūryboje naudojanti grupė taip pat yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija. Alternatyvios muzikos apdovanojimuose T.Ė.T.Ė. 2011 gavo pripažinimą Tautos Balso nominacijoje, o 2012 metais šiuose apdovanojimuose grupės narys Dominykas Vaitiekūnas buvo išrinktas „Metų charizma“.

Šeštus metus gyvuojantys „Liūdni slibinai“ yra išleidę tris albumus, kuriuos koncertiniais turais pristatė ne tik gimtinėje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šventinėje programoje su „Liūdnais slibinais“ pasirodysiantis VDU kamerinis orkestras yra atviras įvairiems muzikiniams žanrams bei eksperimentams. Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje įkurtas kamerinis orkestras koncertuoja su žymiausiais Lietuvos džiazo muzikantais, dalyvauja multimedijos projektuose, bendradarbiauja su šiuolaikinio šokio kolektyvais. Nemažą dalį orkestro repertuaro užima šiuolaikinė lietuviška muzika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)