Antradienį paskelbtas „Forbes“ sąrašas rodo, kad ši didžiulė suma, kurios didžiausią dalį sudaro uždarbis iš pasaulinių gastrolių, nulėmė 33 metų Beyonce pakilimą iš ketvirtos vietos pernai į pirmąją šiemet. Ji užtikrintai lenkia antroje vietoje esančią 24 metų popmuzikos žvaigždę Taylor Swift, kuri šiemet uždirbo 64 mln. dolerių ir kuri pernai buvo trečia.

35 metų popdainininkė Pink iš aštuntos vietos 2013-iaisiais su šiemetiniais 52 mln. dolerių pakilo į trečią vietą.

Nors Pink dainų pastaruoju metu populiariausiųjų sąrašuose nebuvo, ji surengė 85 koncertus ir kiekviename mieste uždirbo po daugiau nei milijoną.

Be to, ji turi kontraktų su tokiomis kompanijomis kaip „CoverGirl“.

„Beyonce per mūsų vertintą periodą surengė 95 šou ir gavo vidutiniškai po 2,4 mln. kiekviename mieste“, – nurodė „Forbes“, remdamasis duomenimis iš prekybos žurnalo „Pollstar“.

Jos vardo albumas, išleistas pernai gruodį, ir reklamos kontraktai dar labiau padidino jos uždarbį.

Barbadose gimusi 26 metų Rihanna su 48 mln. dolerių ir 30 metų Katy Perry (Keti Peri) su 40 mln. dolerių užbaigia pirmąjį penketuką.

56 metų Madonna, kuri pernai buvo pirmoje vietoje, šiemet į pirmąjį dešimtuką nepateko. 28 metų Lady Gaga iš antros vietos pernai šiemet su 33 mln. dolerių atsidūrė devintoje.

Lady Gagos pikas, 90 mln. dolerių, buvo 2011 metais, tačiau nuo to laiko jos uždarbiai mažėja. Neseniai išleistas jos albumas „ArtPop“ nepakartojo ankstesnių „The Fame“ ir „Born This Way“ sėkmės.

Tuo tarpu Madonna kitais metais galėtų vėl atsidurti pirmajame dešimtuke, nes turi išleisti naują studijoje įrašytą albumą ir surengti gastroles.

„Forbes“ savo sąrašą sudarė pagal apskaičiuotus uždarbius iki mokesčių, gautus per 12 mėnesių nuo 2013 metų birželio iki 2014 metų birželio, remdamasis įrašų, bilietų į koncertus pardavimu ir informacija, kurią pateikia koncertų organizatoriai, advokatai ir vadybininkai.

Taip pat buvo atsižvelgta į duomenis iš „Pollstar“, Amerikos įrašų industrijos asociacijos (RIAA) ir firmos „Nielsen SoundScan“.

2009 metais Beyonce „Forbes“ taip kalbėjo apie savo darbo etiką: „Kaip ir visi kiti tikrai sunkiai dirbi ir nori, kad tas (darbas) būtų puikus, nori, kad tavo draugams jis patiktų“.

„Dėl ko jaučiuosi patogiai – dėl praktikos ir žinojimo, kad esu pasirengusi“, – anuomet pridūrė ritmenbliuzo žvaigždė.

Pateikiame visą dešimtuko sąrašą:

1) Beyoncé – 115 mln. dolerių;

2) Taylor Swift – 64 mln. dolerių;

3) Pink – 52 mln. dolerių;

4) Rihanna – 48 mln. dolerių;

5) Katy Perry – 40 mln. dolerių;

6) Jennifer Lopez – 37 mln. dolerių;

7-8) Miley Cyrus – 36 mln. dolerių;

7-8) Celine Dion – 36 mln. dolerių;

9) Lady Gaga – 33 mln. dolerių;

10) Britney Spears – 20 mln. dolerių.