Visuomenėje vis dažniau eskaluojamos asmeninio žmonių įsitraukimo trūkumo ir abejingumo gamtai problemos, paskatino garsius Lietuvos žmones prisijungti prie aplinkosauginius principus skleidžiančios kampanijos. Savo palaikymą šiai kampanijai išreiškė ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, kuris tapo oficialiu šios iniciatyvos globėju.

Kampanijos kertinis akmuo – žmonių atsakomybės ir sąmoningumo ugdymas. Visuomenė skatinama galvoti apie savo veiksmų ir sprendimų pasekmes, būti atsakingais ir aplinką tausojančiais piliečiais. Projektu siekiama ne tik paviešinti pačias geriausias jau įgyvendintas gamtos apsaugos praktikas ir pagerbti tuos, kurie jas įgyvendino, bet ir suteikti galimybę užgimti naujoms gražioms iniciatyvoms paremiant jų įgyvendinimą.

Netradiciškai savo požiūrį į gamtos apsaugą išreiškė ir žinomos moterys - Natalija Bunkė, Nijolė Pareigytė, Urtė Šilagalytė, Vasha, Viktorija Mauručaitė, Rūta Gajauskaitė, Hana Šumilaitė, Kristina Kaikarienė ir kitos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)