Miuziklas ne be pagrindo vadinamas brangiausiu ir didžiausiu. Jo kaina – daugiau nei milijonas litų. Jame, be septynių žmonių kūrybinio branduolio, šoks 32 šokėjai, 12 dainuos choristų, vaidins 10 aktorių, dirbs per 100 aptarnaujančio personalo, siuvama 200 kostiumų.

Šis kūrinys gimė Lietuvoje, jį kūrė tik lietuviai, o formatas, kaip būna dažniausiai, nėra pirktas. Kūrėjai norėjo, kad miuziklas būtų ne tik pramoginis, bet perteikiantis svarbų Lietuvai istorinį etapą. Visi dainininkai miuzikle dainuos gyvai. Toks dainavimas miuzikle reikalauja labai stipraus pasirengimo.

„Miuziklas užima svarbią vietą mano širdyje. Šį dalyką susapnavau. Paskambinau Kiprui Mašanauskui, jis, mano nuomone, geriausias kompozitorius. Vėliau prisijungė kiti žmonės“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo Žygimantą Augustą miuzikle vaidinsiantis Mantas Jankavičius.

Miuziklo režisierė ir choreografė Anželika Cholina džiaugėsi galinti dirbti Lietuvoje. Moteris sakė, kad aktorių ir šokėjų laukia labai sunkus darbas. Choreografė, kurdama miuziklą, atsižvelgia į XVI amžiaus istorinį kontekstą.

„Procesas yra pats didžiausias malonumas. Džinsų spektaklyje nebus. Mes neieškome kažko naujo, stengsimės priartėti prie tiesos. Žiūrime į šį darbą labai rimtai. Trečio pasaulinio karo fone labai svarbu skatinti domėtis ir vertinti. Nacionalinė tema turi būti labai svarbi, neturime laikyti savęs mažais“, - sakė A. Cholina.

Jeronimas Milius prisipažino, kad iš pradžių žiūrėjo skeptiškai į pasiūlymą prisijungti prie miuziklo komandos. “Iš tiesų turėjau neigiamą nuostatą net nežinodamas, koks tai bus kūrinys. Iki šiol buvo nemažai miuziklų, kuriuose pasigedau kokybės. O kokybė man - labai svarbu. Kai sužinojau, kas kuria miuziklą, kokie jo mastai ir dydžiai – iškarto pakeičiau nuomonę”, - sako Radvilą Juodąjį vaidinsiantis J.Milius.

Barborą Radvilaitę kūrinyje vaidinsianti Karina Krysko-Skambinė neslėpė, kad jaučia labai didelę atsakomybę. Dainininkė sakė dar nežinanti, kokia bus Barbora spektaklyje, mat moteris kol kas neturėjo repeticijų.

„Jūs nustebsite, net neįsivaizduojate, ką pamatysite“, - apie K. Krysko-Skambinės vaidmenį kalbėjo M. Jankavičius.

Miuziklo repeticijos akimirkos:

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)