Garbė apšildyti pasaulinio garsumo atlikėją atiteko devynerių metų sukaktį scenoje mininčiam Vaidui Baumilai. „Man didelė garbė apšildyti tokią megažvaigždę kaip Jamesas Bluntas. Esu didelis jo gerbėjas, lankęsis ne viename J. Blunto koncerte Londone. Jausmas, kad stovėsiu vienoje scenoje su šiuo talentingu atlikėju – puikus! Ruošiu ypatingą programą, kad koncertas įgautų tinkamą nuotaiką nuo pat pradžios“, – prieš koncertą sakė merginų numylėtinis V. Baumila.

J. Blunto komanda apšildančią grupę savo koncertui Vilniuje rinkosi iš daugybės kandidatų.

Vaidas Baumila

Vaidas susirinkusią publiką malonino naujausiais, niekur negirdėtais bei populiariausiais kūriniais: „Neverta“, „Mergaitė“, „Myliu“, „Tiktai Tu“ ir daugybe kitų. Koncerte Vaidas Baumila pasirodė su gyvai grojančia grupe: Vytu Bikumi, Laimonu Matu, Vyčiu Vainilaičiu ir Juozu Martinkėnu. Po 25 minutes trukusio savo gyvo garso pasirodymo, Vaidas sceną užleido Jameso Blunto komandos nariams. Dar po 25 minučių ant scenos pasirodė ir pats J. Bluntas su grupe.

Pristato galbūt paskutinį albumą

Viena ryškiausių britų muzikos žvaigždžių publikai šį vakarą pristatė naujausio savo pasaulinio koncertinio turo „Moon Landing“ programą, kurioje ne tik naujausi praeitų metų spalį pasirodžiusio to paties pavadinimo albumo kūriniai, bet ir geriausi Jameso Blunto hitai.

Savo pasirodymą lyriškasis J. Bluntas pradėjo kūriniu „Face the Sun“ iš naujausio albumo – įsitaisęs prie pianino, mėnulio projekcijų fone. Šios dainos žodžius, kaip ir beveik visų kitų „Moon Landing“ albumo kūrinių, parašė pats dainininkas. Scenoje 40-metis dainininkas pasirodė vilkėdamas kombinezonu su D. Britanijos vėliava ant rankovės.

Po dar dviejų kūrinių lakoniškai, bet triukšmingai į minią kreipęsis dainininkas sukėlė ovacijų audrą. „Labas, Vilnius!“, –  sušuko svečias iš D. Britanijos ir paėmęs gitarą į rankas užtraukė „Too Late“. Po prieš tai nuskambėjusių trijų panašių baladžių, tai buvo pirmoji rimtesnė proga jo gerbėjams pašėlti prieš sceną įrengtoje stovimoje zonoje.

„Labas vakaras, Vilnius. Gera būti čia. Kaip laikotės? Grojome čia prieš daugelį metų. Gera matyti jus besišypsančius. Dainuokime kartu!“, – į publiką dar kartą po kelių dainų kreipėsi dainininkas, paprašė pabūti jo pritariančiais vokalistais, skambant baladei „Carry You Home“ iš 2007 metais pasirodžiusio albumo „All The Lost Souls“.

Pailsėjęs po ankstyvo skrydžio J. Bluntas koncerto metu rado jėgų ir papokštauti. Pasirodęs su per petį permesta miniatiūrine gitara, atlikėjas kalbėjo: „Aš mažas vyrukas, o ši gitara padeda man atrodyti didesniam“. Po jo žodžių pasigirdo pirmieji „Satellites“ akordai. Į dangų kilo vis daugiau gerbėjų rankų, susirinkusios minios balsas skambėjo vis garsiau, plojimai darėsi vis trankesni.

Pasiteiravęs, kaip jaučiasi koncerto žiūrovai kairėje, dešinėje ir priekyje arenos, J. Bluntas pajuokavo: „Atrodote laimingi. Pagrosiu jums liūdną ir nelaimingą dainą“. Sėdęs prie pianino, jis pradėjo skambinti vieno didžiausių savo hitų melodiją. „Goodbye My Lover“, – kartu traukė beveik visa arena.

Jamesas Bluntas

Prieš suskambant dar vienam puikiai melomanams pažįstamam kūriniui „Same Mistake“ iš 2007 metų albumo, atlikėjas visų paprašė įjungti savo mobiliųjų telefonų šviesas. „Parodykite ir savo tėvams, kaip tai veikia. Jei naudojate „Nokia“, jums nepasisekė“, – britišką humoro jausmo demonstravo Jamesas.

„Vilniau, skiriu šią dainą tau“, – prieš uždainuodamas prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui kadaise nominuotą kūrinį „You're Beautiful“ sušuko dainininkas.

Po valandos ir 20 minučių trukusio pasirodymo J. Bluntas dar sugrįžo bisui. Į sceną jis lipo apsivilkęs kosmonauto kostiumu ir šalmu. Panašu, kad toks sugrįžimas buvo planuotas - į sceną kitaip apsirengę lipo ir kartu pasirodančios grupės nariai. Iš vietų pakilę gerbėjai dainavo ir šoko kartu iki koncerto pabaigos. Pažadėjęs sugrįžti greitai, jis lietuviškai atsisveikino.

„Šis turas – tai romantiška, sena ir vienatvės kupina nusileidimo mėnulyje akimirka, kupina nostalgijos ir prisiminimų apie kažką itin didingo ir reikšmingo. Sunku patikėti, jog tai pavyko ir kartu liūdna, kad šios akimirkos nebegalėsime pakartoti. Lygiai taip pat kaip negalėsime antrą kartą patirti pirmosios meilės“, – apie naująjį koncertinį turą kalbėjo J. Bluntas.

Pats J. Bluntas apie ketvirtąjį studijinį albumą „Moon Landing“ atsiliepia kaip apie galbūt paskutinį, tačiau tikrai geriausią. Šiuo metu jis yra antrasis pagal populiarumą tarp jo albumų ir nusileidžia tik milžiniškos sėkmės sulaukusiam debiutiniam albumui „Back to Bedlam“. Pastarasis buvo išrinktas perkamiausiu praeito dešimtmečio albumu D. Britanijoje. Iš viso J. Bluntas jau yra pardavęs daugiau nei 20 mln. albumų kopijų.

Į Lietuvą atvyko prastai nusiteikęs

Skirtingai nei dauguma pasaulinio garso žvaigždžių, po koncertinį turą keliaujančių nuosavais lėktuvais, dainininkas iš Minsko į Vilnių atskrido paprastu reisu kaip eilinis turistas.

Lietuvoje J. Bluntas lankosi jau trečią kartą. Po pirmojo pasirodymo Lietuvos publikai 2009 metais britas liko nepaprastai sužavėtas mūsų šalies publika.

„Norėjau sugrįžti čia dar kartą, - naujienų portalui DELFI yra sakęs J. Bluntas. - Dažniausiai įspūdžiai po koncerto lieka ne iš pačios šalies, o iš publikos. Jei publika nuostabi, kaip jūsų šalyje, tada norisi čia grįžti dar ir dar."

Tiesa, pirmadienio rytą Vilniuje nusileidęs dainininkas ir jo komanda nebuvo nusiteikę taip džiaugsmingai. Oro uoste J. Bluntas siūlė visiems „atsiknisti“, laidėsi necenzūriniais žodžiais. Jį pasitikusiems fotografams taip pat pozuoti nenorėjo - veidą dangstė lagaminu ir neatsisukdamas spruko į viešbutį.

Naujienų portalo DELFI paklaustas, kokia jo šiandien nuotaika, J. Bluntas atsakė: „Siaubinga“.

Beje, į Vilnių atlikėjas atvyko su žmona - Sofia Wellesley, su kuria Maljorkoje susituokė rugsėjo pradžioje. Tačiau iš oro uosto į viešbutį pora atvyko atskirai. Žvarbų pirmadienio rytą Vilniuje atlikėjo žmona taip pat neatrodė labai laiminga.

Nustebino prašomas rankšluosčių kiekis

Kaip sakė koncerto organizatoriai, nors J. Blunto poreikiai iš anksto pateiktame reikalavimų sąraše nėra išskirtiniai, tačiau daugiausiai reikalavimų keliama ne koncerto įrangai, bet atlikėjo ir jo trupės poreikių užtikrinimui – patogūs baldai poilsio zonose, drabužinėse prieinamas interneto ryšys, apsauga viešose ir privačiose erdvėse bei šimtai rankšluosčių.

„Šiais metais kitaip nei ankstesniuose koncertuose Jamesas Bluntas visą koncerto įrangą atsiveža pats. Jau visai netrukus į „Siemens“ areną įriedės sunkvežimiai su geriausia garso, vaizdo bei apšvietimo technika. Tai parodo, jog didžiulės sėkmės sulaukęs atlikėjas šiam koncertui ruošiasi itin atsakingai“, – likus kelioms dienoms iki koncerto sakė „Seven Live“ generalinis direktorius Juras Vėželis.

Atlikėjas į Lietuvą atvyko su daugiau nei 40 žmonių komanda. D. Britanijos pasididžiavimą lydi ne tik grupės nariai ar techikos inžinieriai, bet ir asmeniniai virėjai. Pageidavimų sąraše atlikėjas nurodė papildomai turėti du virėjo asistentus bei maisto pateikėją. Visa virtuvės įranga bei maistu rūpinasi J. Blunto palydos specialistai.

„Jamesas Bluntas nėra labai išrankus. Vizito Lietuvoje metu muzikanto ir jo grupės persirengimo kambariuose pastatysime specialių baldų, o toliau įprasti reikalai – atlikėjo ir jo palydos saugumo užtikrinimas privačiose bei viešose erdvėse, švari aplinka ir puikiai veikiantis interneto ryšys. Kiek nustebino nebent atlikėjo prašomas rankšluosčių kiekis – jų reikės daugiau nei šimto”, – atskleidė J. Vėželis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)