Tačiau kaip naujienų portalui DELFI pasakojo festivalio „Karklė Live Music Beach“ atstovas Mantas Kanišauskas, neskęsta nei vienas koncertas.

„Vienintelis pasirodymas, kurį teko atšaukti, buvo Leono Somovo ir Jazzu. Kiti koncertai sėkmingai įvyko ir vyksta toliau. Nieko neketiname atšaukti ir keisti. Žinoma, jei neįvyks tokia gamtos kataklizma, kaip per Jazzu koncertą, - visus festivalininkus užtikrina organizatoriai. - Tiesiog negalėjome leisti tęsti koncerto, kai nuo jūros pūtė stiprus vėjas, vanduo maišėsi su elektros kabeliais. Labai tikimės, kad žmonės bus supratingi ir atlaidūs. Pagrindinėje scenoje, kuri yra atokiau nuo pačios jūros, yra viskas kontroliuojama. Tačiau padarėme viską, kad Kopų scenoje tokios situacijos taip pat nebebūtų.“

„Karklės“ festivalio organizatorius sako, kad visame pasaulyje muzikos festivaliai, vykstantys po atviru dangumi, nėra apsaugoti nuo tokių piktų gamtos pokštų.

„Tokie renginiai visada vyksta po atviru dangumi. Netgi 1969 metais vykusio legendinio „Woodstock'o“ festivalio dalyviai linksminosi panašiomis gamtos sąlygomis. Nes tada lijo keturias dienas. Tačiau tada žmonės labai nesielvartavo. Atvirkščiai, sugalvojo tokių pramogų, kaip purvo vonios, kokias dabar festivaliuose specialiai įrengia kaip vieną iš pramogų, - primena M. Kanišauskas. - Tikrieji festivalių po atviru dangumi mėgėjai neišsigando lietaus ir šlapių drabužių. Juk renginys vyksta ne arenoje, bet po atviru dangumi. 15 hektarų ploto stogu neapdengsime. Tačiau labai apgailestaujame, kad šiais metais dalyviams tenka linksmintis tokiomis oro sąlygomis.“

Organizatoriai puikiai supranta išvykstančius. Tačiau rengėjai džiaugiasi, kad didžioji festivalininkų dalis liko dėl pagrindinių šeštadienio vakaro žvaigždžių koncertų. Karklės scenoje netrukus pasirodys Marijonas Mikutavičius ir svečiai iš užsienio - grupė HIM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)