Šeštadienio vakarą festivalis pasiūlė ispanišką „world music“ versiją – scenoje pasirodė kolektyvas „Rafael Cortes & new discovery“.

Flamenko muzikos gitaristas R.Cortes yra vienas iš nedaugelio kompozitorių, kurie jungia tradiciją su dabartimi ir išlaiko ispaniško muzikos stiliaus grynumą.

Vakarą pabaigė atlikėjai iš Latvijos – „Deniss Paskevich Funk Therapy“. Jie publikai pristatė savo funk muziką, kurioje jungia džiazą, funk ir kitus muzikos žanrus.

Koncerte dalyvavo ir būrys pramogų, kultūros pasaulio atstovų. Džiazo koncertų klausėsi aktorė Edita Užaitė su dukterimi Marija ir širdies draugu Linu Ryškumi, Jurgita Jurkutė-Širvaitė su sutuoktiniu Ryčiu Širvaičiu, žurnalistai Laima Lavastė, Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, keliautoja Neringa Skrudupaitė ir jos vyras Darius Gudelis, prodiuseris Laurynas Šeškus su šeima ir daugelis kitų.

Nuo 2001 metų vykstančio „Nida jazz maratono“ scenoje jau pasirodė tokie atlikėjai kaip LaGaylia Frazier (JAV), Eve Cornelious (JAV), „Grammy“ laureatai Jay Ashby bei Andy Snitzer (JAV), „Pori Jazz All Stars“ (Suomija), Bianca Morales & Ted Curson (Suomija), Roman Mirošničenko trio (Rusija), Lembit Saarsalu (Estija), pianistė Ferial Karamat Ali ir jos trio (Nyderlandai), grupė „Yuval Ron and Residents of the Future“ (Izraelis), Jacobo Karlzono trio (Švedija), „Melosolex“ (Prancūzija), kiti užsienio šalių bei Lietuvos muzikantai.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)