Festivalį dar dienos metu pradėjo hyperenergingi islandai „FM Belfast“, bene labiausiai iš visų šių metų grupių atitinkantys festivalio pavadinime nustatytą nuotaiką. Juos pagrindinėje scenoje pakeitė daug tamsesnę muziką pasiūliusi britų roko grupė „The Horrors“.
Festivalis Positivus. Pirmoji diena. (J. Urbonavičiūtės nuotr.)

Šis vakaras buvo įsimintinas ir dar vieniems britų rokeriams – „You Me at Six“. Nors grupė labai populiari gimtojoje Britanijoje, Latvijoje jie koncertavo pirmąjį kartą. „Nemanėme, kad į mūsų pasirodymą kažkas ateis. Matyti jūsų tiek daug yra tiesiog nerealu“, – gausiai klausytojų miniai dėkojo grupės vokalistas. Vėliau komplimentus festivaliui grupė dalino ir savo „Twitter“ paskyroje.

Pagrindinėje scenoje estafetę iš jų perėmė niujorkiečiai elektrorokeriai „Phantogram“, o dieną užbaigė britai „Elbow“. Jau 23 metus gyvuojančios, švelnią roko muziką kuriančios grupės šou Latvijoje buvo šiltas ir neįprastai ramus, turint omenyje, kad tai buvo viena pagrindinių festivalio grupių. Koncertą užbaigė festivalio himnu drąsiai galinti tapti „Elbow“ daina „One Day Like This“, kurią tūkstančiai „Positivus“ lankytojų dainavo kartu.
Festivalis Positivus. Pirmoji diena. (J. Urbonavičiūtės nuotr.)
Antroje pagal dydį festivalio scenoje publikai grojo švedų indie folk muzikos kūrėjo Jose Gonzalezo vedina grupė „Junip“. Daug žmonių pritraukė ir kritikų puikiai vertinamos britų soul muzikos naujokės Lauros Mvulos koncertas. Priešingybę šiems ramiems atlikėjams pasiūlė amerikiečiai „Future Islands“, taip pat gerai žinomi iš unikalių grupės vokalisto šokių judesių, kaip ir muzikos.
Festivalis Positivus. Pirmoji diena. (J. Urbonavičiūtės nuotr.)

Mažosiose scenose – ir Lietuvos atlikėjai

„Positivus“ į savo programą kasmet įtraukia ir kitų Baltijos šalių atlikėjus. Iš lietuviškų vardų penktadienį festivalyje grojo sugrįžusi roko grupė „Freaks on Floor“, šakietis, dar į mokyklą einantis elektroninės muzikos talentas „Napo“ ir DJ'ėjus „Vaiper Despotin“. Šeštadienį prie jų prisijungs ir Vilniaus roko grupė „Garbanotas Bosistas“.

Festivalis tęsis iki sekmadienio vidurnakčio. Per šeštadienį ir sekmadienį „Positivus“ dar laukia tokių grupių ir atlikėjų kaip Ellie Goulding, Tricky, „Bastille“, „The Kooks“ koncertai. Pagrindinės festivalio žvaigždės šiemet yra elektroninės muzikos pionieriai iš Vokietijos „Kraftwerk“. Jų pasirodymas – taip pat šeštadienį.

Šiemet aštuntąjį kartą vykstantis „Positivus“ yra didžiausias muzikos festivalis Baltijos šalyse. Pernai į jį susirinko virš 20 tūkst. žmonių, iš jų keli tūkstančiai lietuvių. Panašaus lankytojų skaičiaus tikimasi ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)