Serbijos Petrovaradino tvirtovę „užėmęs“ festivalis „Exit“ ir jį palydintis Juodkalnijos Jaz paplūdimio festivalis „Sun Dance“ kiekvienais metais pritraukia apie 200 tūkstančių lankytojų. 2000-aisiais pradėtas kaip studentų judėjimas, kovojantis už laisvę ir demokratiją, 2013-aisiais „Exit“ jau buvo oficialiai išrinktas pačiu geriausiu festivaliu visos Europos kontekste, ir tai – nebe pirmas toks laimėjimas.

„Exit“ / „Sun Dance“ festivalyje šiemet pasirodė pasaulinę šlovę pelnę atlikėjai „Jamiroquai“, „Pet Shop Boys“, ES Dawlin, „Underworld“, „Hurts“, Juan Atkins, „Rudimental“ ir kiti. Koncertai vyko puikiai įgarsintose lauko scenose, o dienomis festivalio svečiai galėjo tobulintis seminaruose, įvairiose kultūrinėse programose ir kūrybinėse dirbtuvėse.

„Į „Exit“ suvažiavo ne tik šimtai superžvaigždžių, bet ir apie 50 įvairių festivalių atstovų. Jie galėjo reprezentuoti po penkias savo šalies grupes – siūlyti jas kitiems festivaliams, ir tokiu būdu padėti talentingiausiems muzikantams patekti į didžiausias Europos ir pasaulio scenas. Mūsų festivalis „Galapagai“ didžiuojasi turintis stiprių tarptautinių ryšių ir galintis atidaryti lietuvių atlikėjams dar daugiau durų“, - pasakojo „Galapagų“ krikštatėvis Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalyje „Exit“ įvykusioje vidurio ir rytų Europos talentų mainų programos konferencijoje lietuviškuosius „Galapagus“ atstovavo muzikos grupių vadybininkai Anatolijus Chudoba ir Mykolas Markauskas. Jie pristatė Europos festivaliams „Leon Somov & Jazzu”, Marką Palubenką, „Baltic Balcan“, „Beissoul & Einius” ir grupę “Neteisėtai Padaryti“. Visi šie atlikėjai rugpjūčio 1-2 dienomis pasirodys ir festivalyje „Galapagai“, kurie šiemet pademonstruos itin plačią muzikinę įvairovę.

„Į konferenciją atvyko svarbių muzikos pasaulio veikėjų, tokių kaip Adamas Lewisas iš JAV muzikos vadybos agentūros „Planetary Group“, Ruudas Berendsas iš tarptautinės festivalių organizatorių agentūros „Eurosonic Norderslag“. Sulaukėme netikėtai didelio susidomėjimo ne tik iš kolegų kitose šalyse, tačiau ir iš pagrindinių konferencijos svečių. Ypač daug dėmesio gavo grupės „Neteisėtai padaryti“ ir „Beissoul & Einius“, – pasakojo vadybininkai. - Lietuvoje muzikantų pasirodymai jau yra kokybiški. Galimybių koncertuoti didžiulėms auditorijoms taip pat jau atsiranda, tad lieka milžiniškas darbas visa tai sujungti, tada galėsime didžiuotis turėdami ne tik vietinės reikšmės žvaigždžių.“

Muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“ be įspūdingo lietuvių žvaigždžių sąrašo taip pat laukia būrio Estijos, Latvijos, Izarealio, baltarusų ir skandinavų atlikėjų, o pagrindinis festivalio rokenrolas patikėtas svečiams iš Vokietijos – „The Baseballs“. „Galapagai“ vyks rugpjūčio 1-2 d. Zaraso saloje. Šiais metais sala virs valstybe, kuri turi savo konstituciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją