„Festivalis „Galapagai“ šiais metais taps 72 valandas veikiančia valstybe, kuri rugjūčio 1-2 dienomis įsikurs Zaraso ežero saloje. Mus žavi „nutrūkę“ žmonės, nutrūktgalviškos idėjos, todėl mes ir norėjome susidraugauti su Užupiu. Imame pavyzdį iš respublikos, kuri savo dvasia yra labai artima „Galapagams“, - sakė festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Susirinkusius šiltai sutiko Užupio respublikos Užsienio reikalų ministras Tomas Čepaitis. „Aš jus palaiminsiu rankutėmis. Šiaip Užupio respublikoje laiminame vynu, bet galime ir vandeniu pašlakstyti“, - pasičiupęs mineralinio vandens butelį atliko šventą aktą jis. – „Galapagų“ simbolis yra mano mylimas gyvulys - paukštis. Aš visuomet sapnuoju, kad esu paukštis ir nepriklausomai sklandau vandenyne šalia Galapagų vėžlio. Jis nepriklausomas, nepriklausomybės linkiu ir jūsų festivaliui.“

Užsienio reikalų ministras dainininkei Justei Arlauskaitei-Jazzu įteikė Užupio garbės konsulo raštą ir įpareigojo ją būti „tiltu“ tarp festivalio ir Užupio. „Aš ir taip iš Užupio neišlendu“, - juokėsi dainininkė.

Savo ruoštu A.Barniškis-Blėka ministrui įteikė „Galapagų“ valstybės pilietybę. „Mūsų festivalyje ją gali gauti visi norintys, pilietybę išduodame tiesiog bilietų kasose“, - juokėsi organizatorius.

“Galapaguose” veiks keturios scenos, kuriose pasirodys 40 įsimintinų atlikėjų ir grupių. Ypač laukiami vokiečiai „The Baseballs“, kurių vaizdo klipas „Umbrella“ Youtube.com svetainėje surinko per 20 milijonų peržiūrų. „Kadangi festivalis yra rokenrolas, tai pasirinkome tokią rokenrolinę vaikinų grupę. Jie puikiai perdainuoja rokenrolo dvasioje Lady Gagos, Rihanos, Katie Perry ir kitų hitus. Tai labai geros nuotaikos grupė“, - pasakojo A.Barniškis.

Festivalio atstovė Agnė Slepionkaitė papasakojo, kad „Galapagai“ orientuoti ne tik į muziką, bet ir pramogas, šeimų poilsį. „Šiemet pirmą kartą veiks vaikų darželis. Ekstremalių pramogų gerbėjams bus parengta „katapulta“ ir „žmogaus raketos“ pramoga. Labai didelis dėmesys bus skiriamas ir socialinėms iniciatyvoms, susijusioms ne tik su žmonėmis, bet ir su gyvūnais. Turėsime žirgą, kuriuo vaikai galės rūpintis: jį šerti, šukuoti. Skirsime dėmesio ir šunims. Kviečiame visus atvykti su savo augintiniais – galite atsivežti ir driežus, vėžlius. Juk tai – „Galapagai“, - kalbėjo festivalio atstovė, kurią į renginį atlydėjo baltasis aviganis, vardu Ožka, priglaustas iš keturkojų prieglaudos.
Ne pirmą kartą „Galapaguose“ grosiantis Viktoras Diawara-Vee paskelbė, kad festivalio nuotaiką dar jo išvakarėse uždegs savo menų fabrike „Loftas“. „Ten gros mūsų svečias iš Danijos C.A.R.T. Jis „Lofte“ jau pasirodė ne kartą, ir kiekvieną kartą surenka sausakimšą salę. Europoje jis gerai žinomas MC, koncertavęs su ne vienu žinomu drum‘n‘bass atlikėju, o pas mus jis pasirodys soliniame amplua. Bus ir daugiau didžėjų, vakarėlis vyks iki ryto, o tada visi galėsime eiti į traukinį ir važiuoti tiesiai į „Galapagus“, - juokėsi Vee.

Traukinyje specialų muzikinį vagoną įsirengs linksmuoliai dvyniai „Timohi“. „Kaip ir kiekvienais metais pasiimsime visą aparatūrą, gal ir dūmų mašiną, - linksmai porino muzikantai, pakvietę visus kolegas vykti kartu. - Pernai kartu su mumis važiavo Baltarusijos grupė „Krambambulya“, buvo smagu.“

Šiemet „Krambambulya“ taip pat viešės festivalyje, ten pristatys savo naujausią albumą, ko negali padaryti gimtojoje šalyje. „Skamp“ šiuo metu taip pat įrašinėja albumą, kuriame daug bendrų kūrinių. „Juos atliksime ir scenoje, grosime kartu su mr.Woodnote ir kitais, be to, praplėsime savo grupės sąstatą“, - sakė V.Diawara.

„Aš apie „Galapagus“ esu girdėjusi vien tik gerus atsiliepimus, todėl šiemet ir mes su Leonu Somovu prisijungiame prie gausaus atlikėjų būrio, - kalbėjo Jazzu. – Šiame festivalyje pasirodo daug mano kolegų, su kuriais dažnai susitinku, bet jau seniai negirdėjau jų kūrybos, bus įdomu pasiklausyti. Taip pat labai noriu išgirsti „Garbanotą bosistą“. Visada daug dėmesio skiriama festivalio užsienio svečiams, bet aš noriu pasakyti, kad mes ir Lietuvoje turime puikių atlikėjų.“

Naujausia lietuviška „Leon Somov & Jazzu” daina “Ką Tu Su Manim Darai?” jau surinko per 300 tūkst. peržiūrų Youtube.com svetainėje. „Mums dažnai sako, kad mes nekuriame lietuviškų dainų – tai netiesa, mes jas kuriame ir būtinai atliksime festivalyje“, - pažadėjo Jazzu.

MC Mesijus pokštavo, kad lietuviškos nuotaikos tiesiogiai priklauso nuo oro, tad festivaliui linkėjo saulės ir intrigavo savo pasirodymu. „Paprašiau labai ilgo stalo, ant kurio galėtume išrikiuoti visą aparatūrą, nes šįkart mūsų pasirodyme bus daug elektroninės muzikos ir naujienų laida, ir tam param, ir kitokių netikėtumų”, - nuotaikingai dėstė ilgakojis reperis.

Vandenyje susėdę festivaliautojai spaudos konferenciją pabaigė “Timohi” muzikine improvizacija, kurią dvyniai atliko kaip visada originaliais savo instrumentais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)