Kaip DELFI sakė kalbinti populiarių Lietuvos radijo stočių atstovai, Conchitos Wurst kūrinys eteryje ignoruojamas ne dėl to, kad jį atlieka barzdota moteris. Austrijos karaliene vadinamos atlikėjos kūrinio lietuviai nesirenka dėl kitų priežasčių.

Neatitinka muzikinio skonio

LRT Opus“ programos įkūrėjas ir direktorius Darius Užkuraitis naujienų portalui DELFI sakė, jog savo laidoms parinkdamas grojaraštį jis vadovaujasi asmeninėmis simpatijomis. O Conchitos daina tiesiog neatitinka jo muzikinio skonio.

„Man sunku kalbėti už visus, nes LRT neturi tokio muzikinio grojaraščio, kurį privalo groti. Kiekvienos laidos redaktorius sudaro savo kūrinių sąrašus. Tačiau aš niekada neslėpiau savo simpatijų olandų „eurovizinei“ dainai „Calm After The Storm“. Man smagiau groti šį kūrinį, nei konkurso kūrinį nugalėtoją, - pasakojo D. Užkuraitis. - Esu grojęs ir Conchitos Wurst dainą, kai klausytojams norėjau priminti, kas laimėjo „Euroviziją“. Kiekvienas laidų autorius per savo pamainas groja tai, kas jiems gražu. Man graži Olandijos daina.“
Darius Užkuraitis

Negirdi ir užsienyje

D. Užkuraitis prisiminė, kad kai neseniai lankėsi Maltoje, ten taip pat girdėjo nuolat skambančią Olandijai atstovavusios grupės „The Common Linnets“ dainą „Calm After The Storm“.

„Matyt olandų daina labiau patinka muzikos redaktoriams ir ją groja dažniau, nei „Eurovizijos“ nugalėtojos. Aš taip pat gaunu laiškų ir atsiliepimų iš klausytojų, kurie pageidauja girdėti būtent olandų dainą, o ne kokią nors kitą“, - prisipažįsta muzikologas.

„LRT Opus“ direktorius nemano, kad Conchitos Wurst daina Lietuvos radijo stotyse nepopuliari dėl barzdotos atlikėjos įvaizdžio.

„Tikrai nemanau, kad kas nors ją dėl to ignoruoja, - įsitikinęs D. Užkuraitis. - nekaltinčiau dėl to išvaizdai. Tiesiog muzikos redaktoriai renkasi tokius kūrinius, kurie, jų manymu, yra reikalingesni.“

Negroja niekada

„Radiocentro“ stoties programų direktorius Donatas Bučelis naujienų portalui teigė, kad jie grojaraštį sudaro pagal tam tikrus kriterijus, kuriuos išvardinti gana sudėtinga.
Donatas Bučelis

„Mūsų radijo stotis Conchitos Wurst negroja dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių negrojame ir milijono kitų kūrinių. Visos dainos, kurias grojame, į eterį patenka dėl vieno ir to paties principo – mes jas atsirenkame groti. O kodėl, sunku paaiškinti. Nėra jokių objektyvių kriterijų, kuriuos galėčiau išvardinti ir pasakyti, kad ši daina atitiko pirmą, trečią ir vienuoliktą kriterijus. Yra diskrecijos principas, pagal kurį atsirenkame muziką savo klausytojams“, - sakė D. Bučelis.

Barzda – niekuo dėta

„Radiocentro“ stoties programų direktorius pabrėžė, kad jis į „Euroviziją“ žiūri kaip į vienos savaitės reiškinį, kuriam pasibaigus nuslūgsta ir žmonių susidomėjimas.

Anot jo, tai – televizinis projektas, kurį įdomiau žiūrėti, o ne jo klausytis. Nes konkursui pasibaigus nuslūgsta žmonių interesas. D. Bučelis atviravo, kad radijo stotis negrodavo ir kitų „Eurovizijos“ nugalėtojų dainų. Todėl Conchitos Wurst niekas neignoruoja ir šioje situacijoje jokios įtakos neturi faktas, kad konkurso nugalėtoja – barzdota moteris.

„Radijuje nesimato nei dainininkų barzdų, nei nagų, nei jų ūgio ar svorio“, - pabrėžia D. Bučelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)