Su trumpu rožiniui odiniu sijonėliu ir disko stiliaus palaidine pasipuošusi Candy scenoje šėlo nuo pirmųjų akordų.

"Aš nesitikėjau, kad jūs būsite taip pasipuošę ir tvarkingai susodinti. Maniauvisi kartu šoksime. Bet čia, pilies fone, atrodote išties nuostabiai", - su publika pasisveikino olandė, išvakarėse surengusi koncertą ir Klaipėdos džiazo festivalio žiūrovams.

Su atlikėja muzikavo olandų dainininkų ir muzikantų sąstatas - vokalo perkusininkas Andy Ninvalle, vokalistas Phatt ir elektroninės muzikos atlikėjas "Kikke", užimsiantis vietą prie būgnų.

Koncerte saksofono virtuozė atliko populiariausias savo kompozicijas, pateikdama šokių muzikos, "funk" ir kitų stilių sintezę, papildytą moderniais šokio ir šiuolaikinės muzikos elementais.

"Kai kurie piktindamiesi manęs klausdavo: „Kodėl negrojate tikro džiazo?“, „Kodėl jūsų koncertuose viskas turi būti taip garsiai ir pašėlusiai, kodėl negali būti ramiai?“ Kai buvau jaunesnė ir ne taip pasitikėdavau savimi, neretai sudvejodavau, ar elgiuosi teisingai. Bet širdyje visada žinojau einanti teisingu keliu. Jei nepasiduosi kitų žmonių peršamai nuomonei ir klausysi savo vidinio balso, sulauksi teisingo grįžtamojo ryšio", - išskirtiniame DELFI interviu sakė viena populiariausių pasaulio saksofono atlikėjų.

Pristatydama dainas iš naujausio savo albumo C. Dulfer rizikavo atbaidyti jos atėjusią pasiklausyti vyresnio amžiaus gerbėjų auditoriją. Koncerto metu ji su grupe atliko ne tik šokių muzikos kūrinius, bet ir house, elektronikos ir netgi beat-box stiliaus dainas.

Tačiau sprendžiant iš publikos reakcijos ir Valdovų rūmų kiemelyje nusiteikusių patrepsėti žmonių, naujausi kūriniai su trankiaisi šokių muzikos elementais visiems patiko. O netrukus visi jau buvo pakilę nuo savo kėdžių ir šoko.

Pasirodymas Vilniuje įtrauktas į pasaulinį atlikėjos gastrolinį turą, per kurį ji pasirodys daugelyje Europos miestų, taip pat JAV, Rusijoje ir Japonijoje.

C. Dulfer gimė 1969-aisiais Amsterdame, saksofonų pradėjo groti būdama šešerių.

Pasaulinio pripažinimo atlikėja sulaukė 1990 m., išleidusi debiutinį albumą "Saxuality", parduotą daugiau kaip milijono tiražu ir apdovanotą prestižiniu "Grammy" apdovanojimu.

C. Dulfer ne kartą koncertavo svarbiausiuose džiazo festivaliuose "Jazz a Vienne", "North Sea Jazz Festival", Montreux Jazz Festival" ir daugelyje kitų, bendradarbiavo su grupėmis "Pink Floyd", "Blondie", atlikėju Van Morrisonu bei kitomis muzikos garsenybėmis.

Bus papildyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)