Sam‘as, Digger‘is ir Bastis – rokenrolo vaikinai „The Baseballs“ - atrodo lyg nužengę iš 60-ųjų muzikos žurnalų. Jiems tinka klykianti gerbėjų minia, Elvio šukuosenos ir pinup merginos taškuotais aukštakulniais kadilakuose su baltos odos apmušalais.

Šiuolaikinę popmuziką jie interpretuoja savaip. Geriausias to pavyzdys – perdirbtas Rihannos singlas „Umbrella“. „The Baseballs“ įrašyta rokenrolinė „Umbrella“ versija nukėlė stogus Europos radijo stočių klausytojams ir pasiekė daugiau nei 21 mln. peržiūrių Youtube bei pilnas sales tarptautinėje arenoje. Vaikinai sugebėjo sėkmingai perkelti į rokenrolo laikus visą virtinę kitų hitų: Katy Perry „Hot‘n‘Cold“, Beyonce „Crazy in Love“, „Snow Patrol“ „Chasing Cars“, Lady GagaPoker Face“, Usherio „Love in This Club“ ir t.t.

Be to, kad suteikė šaunaus tvisto šių laikų hitams, „The Baseballs“ sukūrė naują sąvoką, tinkamą apibrėžti jų muzikai - vock‘n‘roll. „Kai pirmą kartą susitikę „džeminome“ („jam session“ – muzikinės improvizacijos, - aut. past.) garso įrašų studijoje, dainavome „Blue Suede Shoes“. Įkaušę pradėjome dainuoti kartu, ir kažin kodėl tai darėme vokiečių šlageriams būdingais vokalais. Stengėmės sukūrti rokenrolą“, - juokiasi „The Baseballs“.

2009 m. pasirodžiusio jų debiutinio albumo „Strike!“ visame pasaulyje buvo parduota beveik milijonas kopijų, jis tapo keturis kartus platininiu Suomijoje, dukart platininiu Šveicarijoje, platininiu Švedijoje, Norvegijoje ir Olandijoje, auksiniu Vokietijoje, Austrijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Vėlesni albumai taip pat buvo gerai sutikti. Vokiečių rokenrolo grupė surengė didelius turus Europoje, sėkmingus koncertus Australijoje.

„Mes imame geras dainas ir atvedame jas į tikrąjį kelią“, - sako „The Baseballs“, kovą pristatę naująjį albumą „Game Day“. Jų širdys tebeplaka rokenrolu, tačiau grupė jau pristato ne tik koverius, bet originalias savo dainas, kurios taip pat sulaukia stulbinančio pasisekimo.

Klausiami, kuo gali didžiuotis, gretinant su puikiai sėdimąją drebinusiu Elviu Presley, „The Baseballs“ atsako, kad Elvis tai darė vienas, o jie scenoje – trise! Moterišką auditoriją iš proto vedantys rokenrolistai dar priduria, kad scenoje šiuo tikslu visada leidžia pasireikšti savo mylimoms klausytojoms.

Šią vasarą „The Baseballs“ pasirodys Lietuvoje - rugpjūčio 1-2 dienomis Zaraso saloje vyksiančiame muzikos ir pramogų festivalyje “Galapagai”. Visiškos laisvės saloje taip pat gros Supersci“ (Švedija), Mr.Woodnote (Didžioji Britanija), Margaret LIVE (Estija), „Curlykills“ (Estija), „Superskankers“ su Okym Riim (Estija), „Digital Digital“ (Estija), „Bez Bileta“ (Baltarusija), „Krambambulya“ (Baltarusija), Leon Somov & Jazzu, Markas Palubenka, „Keymono“, „Liūdni slibinai“, „Lemon Joy“ ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)