Vilijos Matačiūnaitės dainą „Attention“ prodiuseris apibūdino kaip labai nespalvingą. Jis įsitikinęs, kad būtent todėl daina ir nepateko į konkurso finalą.

Tokias mintis W. Buttas penktadienį paskelbė Švedijos tinklalapyje „Sourze.se“, kur publikavo šių metų „Eurovizijos“ pusfinalių apžvalgą.

„Liūdna, kad po 12 savaičių trukusios atrankos, Lietuva išrinko tokią nespalvingą dainą kaip „Attention“. Su Vilija, kaip atlikėja, viskas yra gerai, bet dainos „Attention“ iš tiesų nebuvo negalima priskirti hitams.

Kiekvienais metais, kai Lietuvai vėl ir vėl nepasiseka, žmonės kaskart manęs klausia, kodėl taip atsitinka, kad Lietuva niekada neužima aukštesnės pozicijos „Eurovizijos“ dainų konkurse. Niekada neturėdavau atsakymo į tą klausimą. Šiais metais jį turiu, nes sekiau Vilniuje vykusios atrankos procesus.

Problema yra tame, kad sudaryta komisija labiau vertina pačius atlikėjus, o ne dainą. To pasekoje gaunamas rezultatas, kad atlikėjas gerai atlieka dainą, bet niekam kitose Europos šalyse ta daina nepatinka! Mano nuomone, dėl šios priežasties Lietuvai ir nesiseka“, – rašė prodiuseris.

Jo įsitikimu, situacija pasikeis tik tuomet, kai komisija pirmiausia žiūrės į Lietuvos atstovo dainą, o ne patį atlikėją.

„Šalyje yra daug talentingų atlikėjų, tačiau jie nedrįsta dalyvauti „Eurovizijoje“ bijodami, kad vėliau bus niekinami ir pratęs besikartojančias Lietuvos nesėkmes konkurse. Mes tą matėme Švedijoje 1980-aisiais. Taip pat prisimename, kai panašioje situacijoje buvo Norvegija ir Suomija, siųsdamos tikrai netinkamas dainas ir užimdamos paskutines vietas. Pasikeitus jų atrankų vertinimams, šios šalys sulaukė sėkmės“

W. Buttas neabejoja, kad pradėjus orientuotis ne į atlikėją, o į dainą, Lietuvai nusišypsos sėkmė.

„Esu įsitikinęs, kad vieną dieną Lietuva „Euroviziją“ laimės. Tačiau kad taip atsitiktų, reikalingi radikalūs pakeitimai atrankų metu. Žinoma, Lietuva galėtų pakartoti „LT United“ sėkmę su satyrine daina, surinkdama geriausius šalies atlikėjus ir taip pelnyti aukštesnius įvertinimus. Tai buvo pasiekta ne taip jau ir seniai.“

Williamas Buttas gerai pažįsta Lietuvos „Eurovizijos“ sceną: 2004 m. jis dirbo su vienu „Eurovizijos“ atrankos favoritų buvusiu atlikėju „Amberlife“, po metų – su Lietuvai atstovavusia grupe „Laura & the Lovers“, o užpernai – su Simona Milinyte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)