„Buvau jų koncerte Rygoje. Tuomet paklausyti „Aerosmith“ susirinko dešimtys tūkstančių žiūrovų – pilnas stadionas. Koncertas buvo labai geras. Nors publika tokių grupių koncertuose visuomet labiausiai laukia iki skausmo pažįstamų hitų, man patiko, kad jie atliko ir mažiau žinomų kūrinių. Jų diskografijoje yra daug radijo stočių eteriuose retai skambančių, o tai reiškia ir mažiau ne melomanams žinomų, kūrinių, kurie, reikia pripažinti, man net labiau patinka, nei kai kurie populiariausi jų hitai“, – sakė M. Mikutavičius.

„Aerosmith“ koncertas Vilniuje yra įtrauktas į grupės „Global Warming Tour“ koncertinį turą, skirtą naujausiam grupės albumui pristatyti. Visgi, nors grupė pristatinėja naujausią savo darbą, turo koncertuose skamba vos keletas šio albumo kūrinių – visa kita atitenka populiariausiems grupės hitams. Tai savotiška „Aerosmith“ duoklė ištikimiausiems jų gerbėjams.

„Visuomet yra skeptikų, manančių ir sakančių, jog keturis dešimtmečius ir ilgiau gyvuojanti grupė nebegali surengti tokių koncertų, kokius rengdavo prieš dešimt ar dvidešimt metų. Tačiau šiuo atveju situacija tikrai nėra ta, kai nebesinori klausyti gyvai dainuojančio atlikėjo. Kiek man pastaruoju metu teko girdėti gyvai dainuojantį S. Tylerį, tai, dievaži, jis dar scenoje gali nuveikti be proto daug. Man teko būti Ozzy Osbourne koncerte, po kurio teko pripažinti, kad kuo daugiau žiūri į jį, tuo mažiau nori, kad jis dainuotų. Bet apie S. Tylerį nieko panašaus sakyti tikrai negalima. Man kur kas baisesnės yra kartas nuo karto pasigirstančios kalbos, kad „Aerosmith“ nariai susipyko ar ruošiasi išsiskirstyti“, – įsitikinęs M. Mikutavičius.
"Aerosmith"

Pasak Lietuvos scenos žvaigždės, S. Tyleris, kaip ir visa grupė „Aerosmith“, jam, kaip atlikėjui ir scenos žmogui, yra sektinas pavyzdys. 

„Aš, ko gero, negaliu sakyti, kad kažką iš jų pasiskolinau sau – ne todėl, kad nenorėčiau, bet tiesiog todėl, kad aš ne toks gabus, kokie yra jie. Man daug jų daromų dalykų netinka, nes man jie nepasiekiami – aš realistas ir realiai vertinu savo galimybes. Visgi, reikia pripažinti, kai kuriose savo dainose esu „gaudęs“ Steveno Tylerio dainavimo manierą. Man ne visada pavyksta, bet bandyti kartais taip pat įdomu. Duše ar vonioje kartais taip pat labai mėgstu staugti kai kurias jų dainas. Dalis jų taip įlindusios į galvą, kad rytą pradedu su jomis. Aš labai mėgstu „Hangman Jury“. Nors jos nėra tarp populiariausių hitų, labai dažnai ją dainuoju“, – prisipažino atlikėjas.

M. Mikutavičius įsitikinęs, jog „Aerosmith“ sėkmės priežastis labai paprasta ir nelabai kuo skiriasi nuo kitų ilgus dešimtmečius šlovės spinduliuose švietusių roko grupių. Tai – magiškas vokalisto ir gitaristo duetas.

„Jei pažiūrėtume į populiariausias roko grupes, pamatytume, kad visos jos, kaip ir „Aerosmith“, savo gretose turėjo ar turi legendinį gitaristą ir legendinį vokalistą. Gitaristas, jeigu jis yra ne tik geras muzikantas, bet ir kūrėjas, kuria grupės skambesį ir nuveikia pusę viso darbo. Kita dalis atitenka vokalistui, kuris turi būti talentingas, įdomus, charizmatiškas, drąsus, kartais net kontroversiškas. Sėkmei prisivilioti tai yra mirtinas tandemas. „Queen“ turėjo Freddie Mercury ir Brianą May, „The Rolling Stones“ – Micką Jaggerį ir Keithą Richardsą, AC/DC – Brianą Johnsoną ir Angusą Youngą, „Aerosmith“ turi Steveną Tylerį ir Joe Perry. Pirmasis turi labai stiprią gerklę ir labai platų diapazoną, yra nesvietiškai charizmatiškas, antrasis yra labai gabus gitaristas. Tai yra chemija, kurios pastaruoju metu muzikos padangėje liko labai nedaug“, – teigia M. Mikutavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)