„Ačiū gražiam jūsų miestui. Gera kartais dingti iš Amerikos“, – publiką sveikino grupės lyderis, praktiškai visų „Nine Inch Nails“ dainų autorius ir prodiuseris Trentas Reznoras. Tai buvo pirmasis grupės koncertas iki birželio vidurio besitęsiančiame ture po Europą. Turo metu grupė pristato pernai išleistą devintąjį albumą „Hesitation Marks“.

Koncertui įžangą padarė tamsios elektroninės muzikos duetas iš JAV, Filadelfijos „Cold Cave“, vasarį išleidę savo naująjį albumą „Sunflower“.

„Nine Inch Nails“ pasirodymas prasidėjo viena šviežiausių jų dainų „Copy of A“, o tada perėjo per praktiškai visą turiningą grupės istoriją. T. Reznoras ir, kaip įprasta, naujai koncertiniam turui jo suburta muzikantų grupė klausytojams dovanojo svarbiausius „Nine Inch Nails“ kūrinius, tokius kaip „Closer“, su kultiniu priedainiu „I wanna f*ck you like an animal“, „Head like a Hole“, „Hand That Feeds“ ar Johny Casho išpopuliariantą baladę „Hurt“, kurios metu žiūrovai kėlė žiebtuvėlius į viršų.

Agresyviu industriniu elektroniniu skambesiu į muzikos istoriją įėję „Nine Inch Nails“ koncerte rado laiko ir atsikvėpti: „Me I'm Not“ ar naujausio albumo kūrinys „Find My Way“ buvo opozicija trankiems „March of the Pigs“, „Wish“ ar „Came Back Haunted“. Kiekvienam kūriniui buvo sukurtas individualus apšvietimas, dalį jų lydėjo didžiulės vaizdo projekcijos.

Karjeros pradžioje išgarsėjusi ekstremaliais koncertais, kurių metu būdavo daužomi muzikos instrumentai, o žiūrovai išeidavo su žaizdomis, grupė dabar atrodo nusiraminusi. Tačiau „Nine Inch Nails“ gebėjimas su nesuvaidintu pykčiu ir didžiule jėga atlikti kūrinius niekur nėra dingęs. Jau ketvirtadienį tuo galės įsitikinti ir klausytojai Skandinavijoje. Kita T. Reznoro stotelė – Helsinkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)