Pasaulines gastroles „Back To Front“ Peteris Gabrielis 2012-ųjų rudenį pradėjo Šiaurės Amerikoje. Pernai rudenį jis surengė koncertų seriją Europoje, o šį pavasarį į arenas sugrįžo trečiajai turo daliai.

„Kas iš jūsų ateina?“, - ši dainininko žinutė, iki koncerto Frankfurte likus kelioms valandoms, socialiniuose tinkluose sulaukė tūkstančių paspaudimų „patinka“ ir džiugių komentarų. Fotografuoti mėgstantis dainininkas paragino sekti jo paskyrą socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“ - ten jis ketina pasidalinti daugybe įdomių nuotraukų.

Po pusmečio pertraukos į sceną sugrįžęs dainininkas Frankfurte surengė šou, sudarytą iš keleto dalių.

Pirmojoje skambėjo akustinės Peterio žinomų dainų versijos (tarp jų - „Come Talk To Me“ ir „Shock The Monkey“), antrojoje – su visa grupe atliekami hitai (tokie kaip „Digging In The Dirt“ ir „Soslbury Hill“), galiausiai – visos devynios 1986-aisiais išleisto kultinio albumo „So“ dainos ir bisas.

Kūrinius papildė įspūdingi scenos efektai, tarp jų – keli dideli judantys apšvietimo „bokštai“, primenantys prieš 27 metus surengtų Peterio Gabrielio koncertų dekoracijas.

Šiame ture P.Gabrielis koncertuoja su ta pačia grupe, kuri 1987-aisiais pasaulinėse gastrolėse pristatė albumą „So“. Tarp muzikantų yra ir legendinis dainininko bendražygis bosistas Tony Levinas bei vienas geriausių pasaulio būgnininkų Manu Katche.

„Jausmas, kai su šiais muzikantais groji tūkstančiams tavęs pasiilgusių gerbėjų – tiesiog stebuklingas“, - apie šias gastroles sakė Peteris Gabrielis.

Šio koncertų turo etapo metu dainininkas surengs tik 16 pasirodymų – koncertuos Vokietijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Čekijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Norvegijoje.

Jau dabar aišku, kad kiekvienas jo koncertų lankytojas galės prisiminimais mėgautis ir savo namuose – kiekvienas turo pasirodymas, taip pat ir koncertas „Siemens“ arenoje, bus įrašomas. Po koncertų dainininko interneto svetainėje bus galima nusipirkti aukštos kokybės įrašus, išleistus kompaktinių plokštelių serijoje „The Encore Series“.

Interneto svetainėje www.petergabriel.com buvo siūloma įsigyti ir specialią riboto tiražo suvenyrinę dėžutę, skirtą sudėti visų turo pasirodymų įrašams – susidomėjimas buvo toks didelis, kad interneto svetainė kuriam laikui „nulūžo“.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad šis gastrolių etapas nebus paskutinis. Publikai pageidaujant, Peteris Gabrielis paskelbė papildomą „Back To Front“ turo etapą. Lapkritį ir gruodį dainininkas koncertuos Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje.

Dainininko pasirodymai yra išskirtiniai ne tik dėl juose skambančios muzikos, bet ir todėl, kad šis atlikėjas griežtai riboja savo pasirodymų skaičių.

„Iš namų galiu išvykti tik kelioms savaitėms. Mano prioritetas – žmona ir du sūnūs, kuriems noriu skirti kuo daugiau laiko ir dėmesio“, - yra sakęs legendinis atlikėjas.

Šį mėnesį į Rokenrolo šlovės muziejų įšventintas Peteris Gabrielis yra vienas didžiausią įtaką roko ir popmuzikos raidai padariusių atlikėjų, pilietinio gyvenimo aktyvistas ir muzikos filosofas.

Peteris Gabrielis yra laimėjęs šešias „Grammy“, tris „Brit Awards“, trylika MTV statulėlių. Taip pat – daugybę išskirtinių apdovanojimų, tokių kaip „Ivor Novello“ statulėlė už gyvenimo pasiekimus, Švedijos „Polar Music Prize“, Britų muzikos industrijos ikonos titulas, Britų skaitmeninės muzikos apdovanojimų pionieriaus titulas. Vienas įdomiausių apdovanojimų – Taikos žmogaus titulas, kurį 2006-aisiais už pilietinę ir labdaringą veiklą jam paskyrė Nobelio taikos premijos laureatų komitetas.

Gastrolėmis „Back To Front“ prisimenamas populiariausias atlikėjo albumas „So“, išleistas 1986-aisiais ir vien JAV parduotas daugiau nei 5 milijonų egzempliorių tiražu. Koncerte skambės visos albumo dainos – tarp jų „Don't Give Up“, „Mercy Street“, „Sledgehammer“, kurios klipas pelnė devynis MTV apdovanojimus ir yra dažniausiai transliuotas įrašas šio kanalo istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją