2011 m. žurnalo „DJ Mag“ apklausos duomenimis, Davidas Guetta buvo pripažintas geriausiu pasaulio didžėjumi. Beje, remiantis to paties leidinio „Top-100“ reitingų lentele, per pastaruosius šešerius metus Davidas Guetta nė karto nenusileido žemiau 5-osios vietos! Prancūzų muzikantui pavyko tapti vienu sėkmingiausių šiuolaikinės muzikos prodiuseriu, su kuriuo noriai bendradarbiauja daugybė ryškiausių populiariosios muzikos žvaigždžių.

Didžėjaus karjerą D.Guetta pradėjo dar 80-siais, bet tik 1994 m. pradėjo kurti savo muziką. Kompozicija „Up & Away“, įrašyta su amerikiečių vokalistu Robertu Owensu, tapo klubiniu hitu, tačiau pasaulinio pripažinimo teko dar šiek tiek palaukti... 2001 m. D.Guetta susipažino su amerikiečių gospelo dainininku Chrisu Willisu, kuris įrašė vokalinę partiją kompozicijoje „Just a Little More Love“, o vėliau dalyvavo ir kituose prodiuserio projektuose. Netrukus didžėjus gavo legendinio Davido Bowie leidimą kurti hito „Heroes“ remiksą – D.Guetta šios dainos versija vadinasi „Just for One Day (Heroes)“ ir būtent ji pravėrė prancūzų muzikantui duris į platesnius muzikos pasaulio vandenis.

Debiutinis D.Guetta albumas „Just a Little More Love“ buvo išleistas 2002 m. (šio disko singlai – „Love Don't Let Me Go”, „People Come, People Go” ir „Give Me Something”). 2004 m. pasirodė albumas „Blaster“ (hitas „The World Is Mine”), 2007 m. dienos šviesą išvydo diskas „Pop Life” („Love Is Gone”). House muzikos pasaulyje Davido Guetta vardas tapo žinomas nuo 90-ųjų, tačiau tikrąją sėkmę muzikantui pelnė 2009 m. išleistas albumas „One Love”, kuriame visi trys singlai „When Love Takes Over”, „Gettin' Over You” ir „Sexy Bitch” užėmė pirmąsias vietas Britanijos topuose, o pats albumas tapo dukart platininiu Didžiojoje Britanijoje.

2010 m. „Grammy“ apdovanojimuose D.Guetta buvo įvertintas net penkiose nominacijose: dvejose – už savo albumą „One Love“ ir trijose – už darbą kuriant grupės „Black Eyed Peas“ hitą „I Gotta Feeling“. 2011 m. diskas „Nothing but the Beat” ir hitai „Where the Girls At”, „Little Bad Girl”, „Without You”, „Titanium” ir „Turn Me On” tik sustiprino ir taip nepajudinamas didžėjaus pozicijas pasaulio muzikos rinkoje.

Paskutiniai muzikanto darbai – tai šių metų sausio 20 d. išleistas singlas „Shot Me Down” (kūrinys iš Cher ir Nancy Sinatros repertuaro), įrašytas su dainininke Skylar Grey, o taip pat švedų didžėjaus Avicii kompozicijų remiksas „Addicted to You”, išleistas š.m. vasario 25 dieną.

D.Guetta aktyviai bendradarbiauja su populiariosios muzikos žvaigždėmis, tokiomis kaip Rihanna, Lady Gaga, Emeli Sande, Madonna, Fergie, Katy Perry, Britney Spears, Nicki Minaj, Pink, David Bowie, Snoop Dogg, Jay-Z, will.i.am, 50 Cent, Pitbull, Akon, Afrojack, Avicii, Armand van Helden, Chris Martin ir kitais atlikėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)