Kai kuriuos projektus pirmą ir paskutinį kartą buvo galima išgirsti tik Birštone, kadangi dalis kolektyvų būtent šiai, kas dvejus metus vykstančiai džiazo šventei, rengia išskirtines premjeras. Tik Birštone gigantiškuose projektuose šėlsta festivalio senbuvis Vladimiras Čekasinas su savo studentais. Šiemet maestro vėl pateikė staigmeną – muzikinį spektaklį pagal poetės Juditos Vaičiūnaitės eiles.

Šiais metais už nuopelnus džiazui apdovanotas trimitininkas Valerijus Ramoška. Muzikantas ži­no­mas kaip gar­saus ko­lek­ty­vo „Kau­no big­ben­das“ na­rys ir įvai­rių mu­zi­ki­nių pro­jek­tų da­ly­vis, sa­vait­ga­lį vyks­tan­čia­me „Birš­to­nas“ džia­zo fes­ti­va­ly­je ap­do­va­no­tas Grand Prix, savotišku Lietuvos džiazo „Oskaru“, kuris suteikiamas už svariausią indėlį į Lietuvos džiazą.

Birštone pirmą kartą kartu grojo Lietuvos džiazo banginiai. Vieną griausmingiausių staigmenų festivaliui parengė du labiausiai patyrę Lietuvos džiazo kolektyvai – Kauno bigbendas ir Dainiaus Pulausko grupė (DPG). Šio istorinio susitikimo įkvėpėjai – abiejuose kolektyvuose muzikuojantis L.Janušaitis ir projekto muzikos autorius bei klavišininkas D.Pulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)