Kasmet „Eurovizija“ prie televizorių ekranų sutraukia milijonus žiūrovų visoje Europoje, tačiau nemažiau entuziastingai ji žiūrima ir Australijoje. Šioje šalyje ji stebima nuo 1974 metų, kai nugalėjo grupė „ABBA“.

Pagaliau toks entuziazmas buvo įvertintas. Vienas šių metų konkurso Kopenhagoje vadovų Mikkelis Bechas sakė: „Australija dalyvaus antrajame pusfinalyje. Jie keletą kartų klausė, ar galėtų dalyvauti, nes jiems „Eurovizijos“ dainų konkursas labai patinka. Taigi, šiemet mes suteikėme jiems leidimą lipti ant scenos ir parodyti, ką jie gali“.
Tokias muzikos žvaigždes kaip Kylie Minogue, Nicką Cave'ą bei Olivią Newton-John išauginusi Australija sutiko pasirodyti prieš paskelbiant antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio rezultatus.

M. Bechas įsitikinęs, kad tai bus įsimintinas šou: „Jų pasirodymas bus išskirtinis visomis prasmėmis, jis pristatys Australiją. Jie ketina parodyti, ką Europa reiškia jiems, ir ką Australija reiškia mums Europoje, taigi, tai bus įspūdinga ir tame bus daug humoro“.
Australams patinka „Eurovizijos“ didybė
M. Bechas pats apsilankė Australijoje ir susitiko su žmonėmis televizijos stotyje SBS, kuri atsakinga už Australijos pasirodymą antrajame pusfinalyje. Čia jis taip pat turėjo galimybę paklausti žmonių, kodėl jie taip dievina Europoje pamėgtą televizijos dainų konkursą.

„Australams patinka „Eurovizijos“ dainų konkurso didybė ir tai, ką jie patys apibūdina kaip šiek tiek kičinį elementą. Vis dėlto, čia gyvenantys žmonės vertina tai labai rimtai, čia konkursą žiūri daugybė žmonių. Jiems tai svarbus dalykas“, - tikino M. Bechas.
„Be to, daugelis jų turi europietiško kraujo, taigi jiems tai taip pat ryšys su jų šaknimis Europoje. Manau, kad daugelis australų vienaip ar kitaip susiję su Europa, todėl šis šou daugeliui yra artimas“, - įsitikinęs vienas šiųmetės „Eurovizijos“ vadovų.
SBS yra Australijos transliuotojas, kuris kasmet Australijos žiūrovams transliuoja „Eurovizijos“ dainų konkursą. Dėl laiko skirtumo jis transliuojamas kiek vėliau nei Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)