Klipas buvo nufilmuotas žiemos pradžioje, vėlai vakare, už lango esant trims laipsniams šilumos.

Įprastai „Vilnius Temperature“ klipai filmuojami Vilniuje. Kodėl Vilnius šįkart buvo iškeistas į Paryžių?

„Dar praėjusių metų rudenį „Vilnius Temperature“ buvo įvertintas Europos bendruomenės. Buvome pakviesti filmuotis filmui „Young Faces of Europe“ apie įvairias Europos jaunimo iniciatyvas. Vilniuje viešėjo filmavimo komanda iš Slovėnijos, o filmo premjera įvyko Vokietijoje.
)

Visa ši patirtis labai įkvėpė ir motyvavo į mūsų projektą pažvelgti globaliau, praplėsti geografiją į kitas šalis. Lankydamasis Paryžiuje per draugus atradau grupę „leSpark“, kuri su užsidegimu sutiko nusifilmuoti. Buvo smagu, iš karto radome bendrą kalbą. Nuostabi patirtis, kai skirtingos kultūros susivienija muzikos vardan“, – paaiškina „Vilnius Temperature“ iniciatorius Saulius Baradinskas.

7-ojo dešimtmečio rokenrolo įkvėpti „leSpark“ yra viena sparčiausiai kylančių Paryžiaus roko grupių. Jie jau yra dalinęsi scena su britų roko chuliganu Pete'u Doherty, taip pat buvusiu „The Rolling Stones“ gitaristu Micku Tayloru. „leSpark“ muziką šiuo metu prodiusuoja Prancūzijos roko legenda Louis Bertignac, grupės „Téléphone“ įkūrėjas bei gitaristas.

„Vilnius Temperature“ taip pat dalinasi išskirtiniu „leSpark“ vokalisto Thomo Baignères interviu.

 - Ar jums, kaip Prancūzijos grupei, dainuojančiai prancūziškai, nebuvo keista filmuotis lietuviškam projektui?

 - Visada yra smagu groti kuo platesnei auditorijai. Be to, mums įdomu išgirsti, ką apie mūsų kūrybą mano žmonės Lietuvoje. Nenorime būti prisirišę vien tik prie Prancūzijos ir Paryžiaus, todėl manome, kad klipas „Vilnius Temperature“ yra puiki proga pasidalinti savo muzika užsienyje.

 - Kaip praėjo filmavimas?

 - Labai patiko. Vieta buvo nuostabi – visada įdomu filmuotis keistose vietose. Tai suteikia kitokį jausmą bei skambesį atliekamai muzikai, palyginti su įprastais koncertais.

 - Ką manai apie Paryžių, kaip miestą? Ar jis įkvepia kurti?

 - Paryžius visada buvo įkvepiantis miestas, kartais net ne sąmoningai. Kai kuri, miestas, kuriame gyveni, savaime tampa tavo įkvėpimo šaltiniu. Aišku, mus žavi ir kiti miestai, tokie kaip, pavyzdžiui, Londonas. Tačiau Paryžius yra mūsų gimtasis miestas, dėl to visada jam jausime artimesnį ryšį.

 - O ar ką nors žinote apie Vilnių ar Lietuvą apskritai?

 - Jei nuoširdžiai, apie Lietuvą mes žinome nelabai ką. Tačiau dėl to ir norėtume atvykti ten ir pagroti. Prašome, pakvieskit mus!

 - Kokią žinią norėtumėte perduoti klausytojams Lietuvoje?

 - Mūsų laikais jaunoms grupėms reikia labai smarkiai dirbti, kad taptų žinomos. Deja, talentas nėra vienintelis raktas žinomumą pasiekti. Tačiau mes manome, jog, nesvarbu kas nutiktų, svarbiausia yra likti ištikimiems sau ir savo kūrybai.

Klipo filmavimo užkulisiai – DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją