„Eurovizinę“ dainą „Attention“ V. Matačiūnaitė sukūrė būdama Londone. „Praėjusių metų birželį ėjau vakare gatve ir pradėjau niūniuoti šią melodiją. Po truputėlį ją pradėjau vystyti. Kai atvykau į Lietuvą, man pasiūlė pagalvoti apie „Euroviziją“. Pamaniau, kodėl ne, juk turėjau visai neblogą dainą. Konkursui pasiūliau tris kūrinius ir šis prodiuseriams patiko labiausiai“, - prisimena atlikėja.

Kūrinio autorė DELFI naujienų portalui prisipažino pradžioje sunkiai galėjusi patikėti, jog jos kūrinys „Attention“ laimėjo nacionalinę atranką ir nukonkuravo užsienio kompozitorių dainas.

„Labai apsidžiaugiau. Su draugais šokinėjome ir negalėjome tuo patikėti. Kai praėjo pirminis džiaugsmas, apėmė nuostaba, ar tikrai taip gali būti, jog mano dainą išgirs ne tik Lietuvos žmonės, bet ir Europa. Tai man – didžiulis įvertinimas“, - sakė Vilija.
Vilija Matačiūnaitė

Šeštadienį prieš pat finalą dainininkė išplatino vaizdo įrašą su kreipimusi į Lietuvos žmones bei ragino nacionalinėje atrankoje palaikyti jos kūrinį.

„Turėjau minčių dėl šio filmuko ir seniau, tik galbūt kitokio tipo. Pasitariau su draugais ir jie paragino skubiuoju būdu įrašyti tekstą. Tiesiog norėjau atkreipti dėmesį žmonių, kurie mane galbūt palaiko, bet neišdrįsta savo nuomonę išreikšti balsuojant“, - sakė ji.

Pradžioje gana sunkiai susitaikiusi su mintimi, jog šiais metais atrankoje dalyviai dainuoja vieni kitų kūrinius ir jos „Attention“ skamba kitų atlikėjų lūpose, dabar Vilija į viską žiūri kur kas paprasčiau.

„Žinoma, labai norėčiau atstovauti Lietuvai su savo kūriniu. Nieko nuostabaus, kad pati norėčiau atlikti savo dainą. Bet jei į tarptautinį konkursą važiuos Mia arba Vaidas, bet kuriuo atveju vis tiek su draugais keliausiu į Kopenhagą ir palaikysime tą atlikėją, kuris atliks mano dainą „Attention“, - sakė nacionalinės atrankos finalui ruoštis pradėjusi V. Matačiūnaitė.

DELFI apie kūrinio „Attention“ pergalę paklausta Mia nuo komentarų ir vertinimų panoro susilaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (563)