Šią savaitę DELFI komanda apsilankė Lietuvos Kompozitorių sąjungoje, kur po ilgos pertraukos visi atlikėjai susitiko tam, kad nufilmuotų dainos „Atsiduok Vilniui“ vaizdo klipą. Naujienų portalas išskirtinai savo skaitytojams pateikia klipo filmavimo užkulisius. Klipo premjera yra numatyta vasario pabaigoje. Jį pirmieji galės išvysti DELFI skaitytojai.

Dainos kūrėjas T. Augulis pasakojo, jog pastaruoju metu pasirodė labai daug neigiamų žinučių apie Vilnių. „Vilnius buvo Kultūros sostinė, sutiko didžiausių valstybių vadovus Europos sąjungos pirmininkavimo renginiuose. Tačiau dabar girdime tik tai, kad sostinė bankrutuoja, yra spaudžiama skolų, - pasakojo T. Augulis. - Aš Vilniuje gimiau, augau. Myliu šitą miestą. Todėl ir nusprendžiau parašyti dainą bei taip išreikšti palaikymą savo miestui.“

Prie šios pilietinės iniciatyvos prisijungė gausi vyresnės kartos muzikantų komanda, kuri taip pat neliko abejinga sostinės įvaizdžiui. T. Augulis neslepia,kad atlikėjų sąrašas buvo ilgas, bet iš keliasdešimt dainininkų režisierius Dalius Abaris patarė pakviesti tik vyresnės kartos muzikantus.

Tomas Augulis, Džordana Butkutė, Andrius Mamontovas
Papirko daina

Masiniuose dainų įrašuose retai dalyvaujantis A. Mamontovas DELFI pasakojo, jog tai – ketvirtoji bendra daina, kurią jis įrašo kartu su kitais scenos kolegomis.

„Pirmąkart sudainavau T. Augulio dainą „Kalėdų naktį tylią“. Kipro Mašanausko „Lietuva“. Vėliau - „Paramos“ renginio ir realybės šou „Dangus“ himnus, - skaičiuoja A. Mamontovas. - Su Tomu esame seni pažįstami ir bendraujame iki šiol. 1990-aisiais metais prodiusavau du jo albumus. Pernai per mano „AM+FOJE“ koncertus jis padėjo man pagaminti marškinėlius – tai jo veikla, iš kurios jis gyvena. Kai Tomas man atsiuntė šios dainos demo versiją, iš karto pajutau, kad tai puiki daina. Mane labiausiai papirko dainos pabaiga, kur vardijami kiti Lietuvos miestai. Tai galutinai įtikino, kad aš turiu dalyvauti šiame projekte. Tomas turi daug gerų dainų savo kūrybinėje biografijoje. Ši daina taip pat turi kabliuką. Manau, kad ją radijo stotys turėtų groti.“

Džiaugėsi galimybe vėl susitikti

Tiesa, muzikantai vieningai sutinka, jog vaizdo klipo filmavimas buvo ne mažiau įsimintinas, nei dainos įrašymo darbai.

Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis
„Kai įrašinėjome kūrinį, studijoje visi nesusitikome. Šiais laikais technologijos leidžia tai daryti. Be to, nėra taip paprasta tiek daug žmonių surinkti į vieną vietą. Todėl visi kartu susitikome tik filmuodamiesi šiame klipe. Seniau su šiais žmonėmis susitikdavome įvairiuose renginiuose, „TOP 10“, „TOP 20“ filmavimuose, kalėdiniuose, naujametiniuose renginiuose. Įrašinėjant tą pačią „Kalėdų naktį tylią“ visi studijoje dainavome kartu, o ne po vieną, - prisimena A. Mamontovas. - Tie, kurie čia šiandien dalyvauja, yra tos pačios kartos atlikėjai. Kol kas dar ne vyriausios, bet vyresnės kartos. Keista tai suvokti, nes kažkada buvome jaunosios kartos atlikėjai.“

Reta proga susitikti su bičiuliais džiaugėsi ir N. Malūnavičiūtė. Jai šis projektas primena pirmuosius Nidos festivalius, kai į pajūrį iš visos Lietuvos suvažiuodavo bene visi šalies atlikėjai.

„Šiandien vėl susirinko sena mūsų gvardija. Atlikėjai, turintys savąjį „Aš“. Mes visi labai skirtingi, su savitu pasaulio matymu. Gaila, bet dabar daug atlikėjų susiniveliavo, pasidarė vienodi. Todėl šis pasiūlymas surinkti seną kompaniją buvo labai gera mintis. Labai norėjosi pamatyti saviškius, su kuriais retai kada susitinkame ir susibėgame“, - pasakojo N. Malūnavičiūtė.

Kostas Smoriginas, Neda Malunavičiūtė, Tomas Augulis, Andrius Mamontovas, Džordana Butkutė, Povilas Meškėla, Arina Borunova, Česlovas Gabalis
Jai antrino ir Dž. Butkutė. Nors atlikėja jau seniai įleidusi šaknis Kaune, bet meilė Vilniaus miestui jos širdyje išlikusi nuo vaikystės.

„Kai pirmąkart važiavau į Dainų dainelę, man sostinė atrodė kaip kokia Amerika. Vilnius man nėra svetimas. Turiu čia daug draugų, bičiulių. Ir pati sostinėje gyvenau 8 metus“, - DELFI pasakojo Džordana.

Beje, vaizdo klipe buvo įamžinta ir „Bravo“ statulėlė, kurią A. Mamontovas įteikė Dž. Butkutei už jos naują albumą „Kryžkelės“. Į studiją taip pat buvo atgabentas ir Vilniaus simbolis - skulptoriaus Vaido Ramoškos sukurtas baltas angelas.

Dainos „Atsiduok Vilniui“ klipo filmavimo užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)