Vilniuje prasidės grupės gastrolės po Europą. Į koncertus Paryžiuje, Briuselyje ir Amsterdame bilietai seniai išparduoti. Vilniuje pardavimai į šį koncertą organizatorius ir grupę taip pat stebina gerąją prasme.

„Ši grupė paliko didelį įspūdį ne tik man, bet ir „Editors“ dėka juos girdėjusiems gerbėjams, todėl „Balthazar“ tikrai verti visiškai specialaus vakaro skirto jų muzikai. Bus be galo gerai!“, – sako Victoras Diavara, pakvietęs šiuos belgus grįžti po to, kai jie „Lofte“ spalio mėnesį apšildė britų modernaus roko grandus „Editors“.

Kelionėje turo autobusu link Lietuvos labai greitas ir išskirtinis „Balthazar“ lyderio Jinte Deprez interviu Lietuvai.

 - Ar tiesa, kad esate „Žiedų valdovo“ fanai?

 - Tikrai yra toks gandas? Įdomu, nes turbūt esame vienintelė grupė, kurios nė vienas narys nėra matęs nė vieno „Žiedo valdovo“ filmo (juokiasi).

 - Tai tiek to tie gandai. Papasakokite, kaip jums klostosi gyvenimas Belgijoje? Ar nebuvo pagundų keltis į ten, kur kunkuliuoja muzikos verslas?

 - Ne, čia ne kinas, nėra muzikinio Holivudo. Išties mes ir taip daug keliaujame ir namie beveik nebūname, tad dar kažkur kraustytis visiškai nesinorėtų. Be to, Belgija - labai gera šalis gyvenimui – čia visada šviečia saulė, net jei sninga… O kur dar faktas, kad mūsų šeimos ir draugai gyvena būtent čia…

 - Savo turą po Europą pradėsite jau rytoj, „Lofte“… o kaip planuojate jį baigti? Gal Majamio paplūdimy?

 - (Šypsodamsis šnypščia į telefono ragelį) Tiesą pasakus, visą žiemą ilsėjomės – žinoma, turėjome repeticijų ir įrašų, tačiau daug nekeliavome. Rytoj bus nauja pradžia, o kas po to – pamatysime. Šiaip jau esame išsiilsėję, tad atostogų po šio turo dėl manęs turbūt gali ir nebūti.

Balthazar – Leipzig:

 - Keliese keliausite šįkart?

 - Grupėje esame penkiese, o į keliones mus visada lydi mūsų vadybininkas ir garso inžinierius. Bet tai dar ne viskas… Kadangi visad keliaujame specialiu autobusu, turime ir savo vairuotoją… Koncertuose arčiau Belgijos (Paryžius, Amsterdamas, Briuselis) prie komandos prisijungs ir šviesų specialistas bei dar pora pagalbinių žmonių.

 - Kas gero, netikėto ir nesusijusio su muzika jums yra nutikę keliaujant?

- Praėjusiais metais, kai grojome Los Andžele, sutikau aktorių Willą Smithą – tai buvo nerealiai keista ir pakili pažintis… Niekada nemaniau, kad gyvai sutiksiu savo mėgstamiausią kino herojų.

 - Apšildėte rokerius „Editors“ ture po Europą – ar tapote draugais?

 - Po turo turėjome susitikti, kartu išgerti alaus, bet prasidėjo audra jūroje ir susitikimą teko atidėti, kol nurims vandenys… Praeis žiema…

Balthazar – I’ll Stay Here

 - Kas ir kaip jus pakvietė apšildyti „Editors“?

 - Tomui Smithui patiko mūsų albumas „Rats“, tada kažkas iš grupės narių atėjo į mūsų koncertą Anglijoje – maždaug taip viskas ir prasidėjo…

 - Ar jums svarbus įvaizdis – sceniniai rūbai – scenoje?

 - Apie tai mes tarpusavyje daug nediskutuojame, tačiau kiekvienas iš mūsų, žinoma, stengiasi atrodyti geriau nei vakarą prieš tai. Patricija – ji groja smuiku – visada laimi.

 - Jūsų du įkvėpėjai – Leonardas Cohenas ir Serge’as Gainsbourgas. Vis dėlto, kuris labiau įkvepia, jei liktų vienas iš jų?

 - Tiesą pasakius, būtų idealu, jei jie būtų kartu įrašę albumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)