Savo pasirodymus surengė grupės „Skylė“, „Žalvarinis“, „Skamp“, „Biplan“, „Liūdni slibinai“, Dee & Kamy, „Freaks on Floor“, „Garbanotas bosistas“, MC Mesijus, Jurgis Didžiulis, „Alive Way“.

"Kai koncertavome Maidane, dainą "Amore" atlikome ukrainietiškai - ją įrašėme dar vasarą. Po koncerto visi žmonės buvo sužavėti ir skandavo lietuviškai "Ačiū". Tai buvo labai stiprus jausmas", - palaikymo koncerte sakė "Biplan" lyderis Maksas Melmanas.

Beje, ukrainietiško kraujo turintis atlikėjas grodamas nutraukė gitaros stygą. Todėl jam kolegos paskolino kitą gitarą. "Keistas sutapimas, bet kai koncertavau Maidane, man taip pat nutrūko styga ir turėjau pabaigti koncertą su svetima gitara", - stebėjosi jis.
"Biplan"
Koncertą palaikė ir mūsų šalyje besigydantis vienas iš Automaidano akcijos Kijeve dalyvių Rostislavas Melnykas. Gydytojams nesutikus leisti jam pačiam sudalyvauti renginyje, „Berkuto“ pareigūnų sumuštas aktyvistas siuntė padėką už paramos koncertą jo šaliai. Rostislavo Melnyko teigimu, dauguma žmonių Ukrainoje pasisako ne už vieną ar kitą partiją, o už vieningą šalį, aukštesnį gyvenimo lygį ir klausimų sprendimą taikiu būdu.
"Skamp"

Kijevo Maidane koncertavusios lietuvių grupės „Biplan“ ir „Skylė“ šiandienos koncerte atliko savo kūrinius ir ukrainiečių kalba.

Žiūrovai buvo raginami su savimi atsinešti lietuviškos ir ukrainietiškos atributikos.

„Šiandien kartu būsime „Lofte“ demonstruoti meilę ir palaikymą Ukrainos žmonėms ir jų kovai. Prisijunkite prie mūsų ir skleiskite meilę“, – ragino viena koncerto dalyvių Erica Jennings.

Visi paramos koncerto organizatoriai, atlikėjai ir paslaugų teikėjai dalyvavo be jokio atlygio. Žiūrovai į renginį pateko nemokamai – apsilankiusieji galėjo savanoriškai prisidėti prie renginio tikslo paremti nukentėjusius Maidane.

Visos renginio lėšos iki paskutinio lito bus pervedamos į fondą „Už demokratiją. Ukraina“. Jos bus skirtos pirkti vaistams, medikamentams, drabužiams, maistui.

(Pildoma.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)