Šiemet rokerių grupė „Bastille“ nominuota keturiems BRIT apdovanojimas – metų Britanijos albumas, metų sensacija, metų singlas ir geriausia metų britų grupė. „Bastille“ įkvėpėjas – dainininkas, dainų kūrėjas Danas Smithas. Jis kuria daug pasakančias keturių minučių trukmės popdainas. Grupėje – keturi nariai. Grupės dainos ritmingos, su ryškia vokaline partija. „Bastille“ išleido debiutinį albumą „Bad Blood“ 2013 m.

Reikšmingi 2013-ieji buvo ir atlikėjai Laurai Mvulai. Ji išleido debiutinį albumą „Sing to the Moon“. Gimtojoje Britanijoje pernai dainininkė buvo nominuota „Barclaycard Mercury Prize“ apdovanojimui ir BRIT kritikų apdovanojimui, taip pat laimėjo du MOBO apdovanojimus. Šiemet L. Mvula nominuota BRIT metų sensacijos ir geriausios dainininkės kategorijose. Jos perdainuota atlikėjos Ninos Simone daina „Little Girl Blue“ skambėjo filme „12 Years A Slave“.

Alternatyviojo roko grupė „The 1975“ dainuoja apie seksą, meilę ir baimę. Neseniai susikūrusi grupė jau dalyvavo „iTunes“ festivalyje, 2013 m. pabaigoje buvo išvykusi į savo pirmą koncertinį turą po Europą, taip pat išleido debiutinį albumą „The 1975“. „iTunes“ geriausių dainų sąraše jų naujausia daina „Music For Cars“ yra šeštoje vietoje.

Triukšmingiausia festivalio grupė – „Kid Karate“. Šis duetas debiutavo šiemet, garsiame naujų atlikėjų festivalyje „Eurosonic Noorderslag“. Jų debiutinis singlas „Lights Out“ pasirodė 2013 m.

Didžiausias muzikos ir menų festivalis Baltijos šalyse „Positivus“ vyks Latvijoje, Salacgrivoje. Šiemet jis vys jau aštuntą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)