Apdovanojimų ceremoniją savo pasirodymu pradėjo Beyonce ir Jay-Z. Gražuolė Katy Perry, surengusi šou, abejingų taip pat nepaliko. Pink pasaulio žiūrovams dar kartą pademonstravo, ko iš yra verta iš tiesų. Jos akrobatikos ore meistriškumas žavėjo susirinkusiuosius ir "Staples" centre. Efektingą ir jautrų pasirodymą surengė Taylor Swift, tačiau turbūt labiausiai "Grammy" žiūrovus pribloškė popkaralienė Madonna. Ji scenoje pasirodė drauge su Macklemore'u ir Ryanu Lewisu.
Madonna

Triumfavo grupė „Daft Punk“

Prancūzijos elektroninės muzikos duetas „Daft Punk“ sekmadienį pelnė du pagrindinius „Grammy“ apdovanojimus, o hiphopo duetas „Macklemore & Ryan Lewis“ buvo paskelbti geriausiais naujais artistais per šou, prilygstančiam „Oskarų“ teikimui muzikos pasaulyje.

Tradiciškai veidus po uždarais šalmais slepiantys prancūzų grupės nariai, kurie parsiveš namo penkias „Grammy“ statulėles – įskaitant apdovanojimus už geriausią albumą ir geriausią įrašą – privertė muzikos pasaulio garsenybes šokti per 56-ąją kasmetinę „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją, atlikdami savo įsimintiną hitą „Get Lucky“ kartu su veteranu atlikėju Stevie Wonderiu ir dainininku Pharrellu Williamsu.

Paauglė dainininkė Lorde iš Naujosios Zelandijos pelnė kitą svarbų apdovanojimą – už geriausią dainą – kuria buvo pripažintas jos megahitas „Royals“.

Reperis Macklemore'as ir jo prodiuseris Ryanas Lewisas pasirodė scenoje per įsimintiniausią šios ceremonijos epizodą: kai 33 poros buvo sutuoktos, duetui iš Siatlo atliekant savo dainą „Same Love“, kurioje pasisakoma už gėjų teises ir smerkiama homofobija.

„Daft Punk“ gyrė „fantastišką“ homoseksualių ir tradicinių porų vestuvių ceremoniją pranešime, kurį perskaitė jų dainų kūrėjas Paulas Williamsas, kuris pasidalijo su dueto nariais „Grammy“ už geriausią metų albumą – „Random Access Memories.“

„Jie norėjo, kad pasakyčiau, jog „Grammy“ (ceremonijos) visuomet būdavo elegantiškos ir klasiškos – kaip ir momentas, kai... pamatėme visas šias nuostabias santuokas ir tokią pačią meilę“, – sakė P. Williamsas, išprovokuodamas plojimus.

„Daft Punk“ pelnė iš viso penkis apdovanojimus, o „Macklemore & Ryan Lewis“ – keturis. Pharrellas Williamsas taip pat laimėjo keturiose kategorijose, įskaitant geriausio metų prodiuserio.

Dainininkas Justinas Timberlake'as namo parsivežė tris statulėles, tarp jų – už geriausią vaizdo klipą, prie kurio taip pat prisidėjo reperis Jay-Z. Tuo tarpu tradicinė „Grammy“ favoritė Taylor Swift liko tuščiomis rankomis.

Prieš sekmadienį vykusį šou Jay-Z pelnė daugiausiai „Grammy“ nominacijų: jis turėjo galimybę laimėti devynis apdovanojimus. Kalifornijos hiphopo žvaigždė Kendrickas Lamaras, „Macklemore & Lewis“, Justinas Timberlake'as ir Ph.Williamsas pelnė po septynias nominacijas.

Tarp kitų pagerbtųjų buvo buvęs grupės „The Beatles“ narys Paulas McCartney, atlikęs naują dainą su grupe, kurios būgnininkas buvo jo buvęs kolega – Ringo Starras.

Retame Didžiosios Britanijos „Žaviojo ketvertuko“ susitikime taip pat dalyvavo velionių „The Beatles“ narių Johno Lennono ir George'o Harrisono našlės.

Pirmasis svarbus apdovanojimas tą vakarą buvo paskirtas „Macklemore & Lewis“ – geriausių naujų artistų kategorijoje – tuo tarpu jų debiutinis albumas „The Heist“ buvo pripažintas geriausiu metų repo rinkiniu. Duetas taip pat pelnė apdovanojimus už geriausią repo dainą „Thrift Shop“ ir geriausią repo pasirodymą.

„Visų pirma noriu padėkoti mūsų gerbėjams – žmonėms, kurie atvedė mus ant šios scenos. Mūsų gerbėjų buvo dar prieš sukruntant žiniasklaidai, dar prieš pasklindant žiniai apie mus, dar prieš atsirandant istorijai“, – pareiškė Macklemore'as.

„Daft Punk“ taip pat pelnė „Grammy“ už geriausią šokių arba elektroninės muzikos albumą („Random Access Memories“), geriausią popmuzikos dueto arba grupės pasirodymą (daina „Get Lucky“), taip pat už geriausiai parengtą neklasikinės muzikos albumą.

„Grammy“ šou, laikomas svarbiausia apdovanojimų ceremonija muzikos pasaulyje, prasidėjo nuo įspūdingo pasirodymo, kai „hiphopo pirmoji pora“ – Beyonce ir Jay-Z – atliko savo dainą „Drunk in Love“.

Vėliau Lorde sudainavo „Royals“. Ši dainininkė taip pat pelnė apdovanojimą už geriausią popmuzikos solinį pasirodymą.

„Ačiū visiems, kurie leido šiai dainiai sprogti. Nes visa tai buvo mentališka“, – sakė 17-metė atlikėja.

T. Swift surengė energingą pasirodymą, per kurį sudainavo savo hitą „All Too Well“. Tuo tarpu roko grupė „Imagine Dragons“ kartu su K.Lamaru supynė į vieną melodiją savo kūrinius „Radioactive“ ir „M.A.A.D. City“.

Per šį šou buvo ir kitų neįprastų bendrų pasirodymų – pavyzdžiui, sunkiojo roko grandai „Metallica“ grojo kartu su garsia kinų pianiste Lang Lang.

Savo kūrinius atliko ir kiti garsūs muzikantai, tarp jų Katy Perry ir Robinas Thicke'as, scenos veteranė Carole King, dainavusi duetu su Sara Bareilles, ir Madonna, prisidėjusi dainuojant „Same Love“ per masinę vestuvių ceremoniją.

Britė dainininkė Adele, susišlavusi pagrindines „Grammys“ statulėles 2012 metais, sekmadienį pasidalijo su dainų kūrėju Paulu Epworthu apdovanojimą už dainą filmui apie Džeimsą Bondą „Operacija „Skyfall“.

Per iš anksto parengtą vaizdo transliaciją grupės „Led Zeppelin“ nariai buvo pagerbti už geriausią roko albumą „Celebration Day“, įrašytą per jų pakartotinio susitikimo koncertą Londono arenoje „O2“ 2007 metais. Tuo tarpu flamenko grupė „Gipsy Kings“ ir Pietų Afrikos Respublikos vyrų choras „Ladysmith Black Mambazo“ pasidalijo „Grammy“ pasaulio muzikos kategorijoje.

Pusketvirtos valandos trukęs šou arenoje „Staples Center“ baigėsi roko supergrupės pasirodymu, kuriame dalyvavo grupių „Nine Inch Nails“, „Queens of the Stone Age“ nariai, „Foo Fighters“ vokalistas Dave'as Grohlas ir „Fleetwood Mac“ atlikėjas Lindsey Buckinghamas.

Pateikiame pagrindinį laimėtojų sąrašą:

Metų daina:

„Just Give Me a Reason“ – Pink ir Nate'as
„Locked Out of Heaven“ – Bruno Marsas
„Royals“ – Lorde
„Same Love“ – Macklemore'as ir Ryanas Lewisas su Mary Lambert

Metų įrašas:

„Get Lucky“ – „Daft Punk“ ir Pharrellas Williamsas
„Radioactive“ – „Imagine Dragons“
„Royals“ – Lorde
„Locked Out of Heaven“ – Bruno Marsas
„Blurred Lines“ – Robinas Thicke'as su T.I. ir Pharrellu Williamsu

Metų albumas:

„The Blessed Unrest“ – Sara Bareilles
„Random Access Memories“ – „Daft Punk“
„Good Kid, M.A.A.D City“ – Kendrickas Lamaras
„The Heist“ – Macklemore'as ir Ryanas Lewisas
„Red“ – Taylor Swift
"Daft Punk"

Geriausias solo popatlikėjo kūrinys:

„Brave“ – Sara Bareilles
„Royals“ – Lorde
„When I Was Your Man“ – Bruno Marsas
„Roar“ – Katy Perry
„Mirrors“ – Justinas Timberlake'as

Geriausias atlikėjas - naujokas:

„Grammy“ dainos: netikėti duetai ir atlikėjų gyvenimo sunkumus bylojantys istoriniai pasirodymai

About.com pateikia 10 įsimintiniausių dainų, skambėjusių "Grammy" apdovanojimų scenoje, sąrašą.

Ericas Claptinas "Tears In Heaven“ (1993)

E. Claptonas sukūrė dainą gedėdamas tragiškai žuvusio 4 m. sūnaus Conoro. Už šią dainą jis gavo tris „Grammy“ apdovanojimus, du iš jų – „Metų įrašas“ ir „Metų daina“.

Whitney Houston – „One Moment In Time“ (1989)

Daina „One Moment In Time“ buvo parašyta 1988 m. Vasaros olimpiadai. Ši daina tapo 10-a W. Houston, patekusią į geriausių popdainų dešimtukus JAV. 1989 m. ji sudainavo šią dainą „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje.

Barbra Streisand ir Neilas Diamondas – „You Don't Bring Me Flowers“ (1980)

Žiūrovai labai nustebo, kai B. Streisand, šiaip nemėgstanti viešai dainuoti, duetu su N. Diamindu sudainavo dainą „You Don‘t Bring Me Flowers“. Dvi scenos legendos susitiko scenoje nepamirštamą „Grammy“ apdovanojimų vakarą.

Christina Aguilera, Pink, Lil Kim, Mya, Patti Labelle – „Lady Marmalade“ (2002)

Buvo aišku, kad daina „Lady Marmalade“ iš filmo „Moulin Rouge“ bus populiari. Na o Ch. Aguilera, Pink, Lil Kim ir Mya surengė nepamirštamą pasirodymą ant scenos. Prie kvarteto scenoje prisijungė ir prodiuserė Missy Eliot, o legendinė atlikėja Patti Labelle (iš grupės, įrašiusios originalią dainą) pasirodė pūsta raudona suknele.

Michaelas Jacksonas – „Man In the Mirror“ (1988)

Nors daina pasiekia kulminaciją uždainavus gospelų chorui, labiausiai jaudinančios dainos „Man In the Mirror“ akimirkos yra jos pradžioje, kol popkaralius dainuoja vienas ir stebina visus savo talentu.

Ricky Martinas – „The Cup Of Life“ (1999)

Martinas buvo nominuotas Pietų Amerikos muzikos kategorijoje ir apskritai jau buvo tapęs garsiu dainininku. Tiesa, jis turėjo nedaug gerbėjų tarp Pietų Amerikos gyventojų. Su daina „The Cup Of Life“ jis užkariavo žiūrovų širdis, o vėliau sukūrė didelio populiarumo sulaukusią dainą „Livin‘ La Vida Loca“.

Bruce Springsteenas, Elvis Costello, D. Grohlas, L. Stevenas – „London Calling“ (2003)

2002 m. gruodį mirė pank stiliaus muzikinės grupės „Clash“ narys Joe Strummeris. Daugelis jo gerbėjų dar nebuvo atsigavę po sukrėtimo, kai roko legendos Bruce Springsteenas, Elvis Costello, Dave Grohlas iš „Foo Fighters“ ir Little Steven iš B. Springsteeno grupės „E Street“ scenoje atliko dainą iš „Clash“ albumo „London Calling“. Daugelis laiko šį albumą vienu iš geriausių visų laikų albumų.

Chrisas Brownas – „Run It!“ (2007)

Chrisas Brownas pavergė visų širdis akrobatiniais triukais ir švelniu balsu. Tokia jaunatviška energija retai matoma „Grammy“ apdovanojimų scenoje.

Eminemas ir Eltonas Johnas – „Stan“ (2001)

Eminemas dažnai sulaukdavo kritikos už homofobišką dainų turinį. Eltonas Johnas tarp atlikėjų buvo laikomas vienu aktyviausių kovoju už homoseksualų teises. Šie du atlikėjai susitiko scenoje ir atliko Eminemo dainą „Stan“, o tai buvo viena iš įsimintiniausių akimirkų „Gammy“ scenoje.

Mary J. Blige – „No More Drama“ (2002)

Atlikusi dainą „No More Drama“, M. J. Blige įrodė, kad yra neprilygstama atlikėja – scenoje atsiskleidė drama, skausmas. Dainininkė įrašė dainą tuo metu, kai sveiko po įvairių priklausomybių ir skausmingų santykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)