Prieš apdovanojimus muzikos pasaulio užkulisiuose kasmet kyla daug aštrių diskusijų dėl nominantų sąrašo. Šiais metais DELFI muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas atsisakė dalyvauti „M.A.M.A.“ laimėtojų rinkimų komisijoje.


„Muzikos asociacijos tarybą“, kuri išrenka nominantus, sudaro viso labo septyni žmonės: keturi atlikėjai, du muzikos vadybininkai ir vienas TV prodiuseris. Tarp atlikėjų – grupės „Bix“ vokalistas Saulius Urbonavičius-Samas, „Anties“ vokalistas Algirdas Kaušpėdas, Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikato“ narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Tarp vadybininkų – agentūros „Atlikejai.com“ vadovas Martynas Tyla (dirba su Donatu Montvydu, „Pinup Girls“, Linu Adomaičiu, Giedre Kilčiauskiene ir kt.) ir įmonės „Promo Star“ vadovas Gytis Jagminas (dirba su Mantu, Marijonu Mikutavičiumi, Ieva Narkute ir kt.). Išskyrus šiemet į jokį apdovanojimą nepretenduojantį Marijoną Mikutavičių, visi šie žmonės yra tiesiogiai susiję su apdovanojimuose nominuotais atlikėjais. Daugeliu atveju būtent jie patys ir yra nominuotieji.

Šiuose apdovanojimuose yra tik dvi nominacijos, kuriose nėra tiesiogiai su „Muzikos asociacijos taryba“ susijusių grupių ar atlikėjų: tai metų proveržis ir metų elektronika. Plačiau apie tai skaitykite čia.

"Antis"

„M.A.M.A.“ nominacijų laimėtojai (paryškinti):

Metų proveržis

„Kurak“
„Ba.“
Andrius Pojavis
Feral
„Electronic I“

Metų roko ir alternatyvios muzikos grupė

Antis
„Kurak
Bix
Alina Orlova
Liūdni slibinai

Geriausia 2013 metų koncertinė grupė ar atlikėjas

Leon Somov ir Jazzu
„Sel“
Andrius Mamontovas
„Antis“
„Bix“

Metų elektroninės muzikos kūrėjai

Leon Somov ir Jazzu
Golden Parazyth
Gerai Gerai
Electronic I
Beissoul and Einius

Metų hip hopas

MC Messiah
Omerta
„Mad Money“
„Tie Geresni“
„G&G sindikatas“

Metų albumas

Jazzu ir Leon Somov - „Lees and seas“
Giedrė - „Optinė apgaulė“
„Antis“ - „Baisiai džiugu“
Jurga - „Breaking the line
Ieva Narkutė - „Vienas“

Metų klipas

D. Montvydas „Make that love“
MC Mesijus „Nelieskite mėlynojo gaublio“
Markas Palubenka „Planet melancholia“
Pikaso „Rugpjūtis“
K. Krysko-Skambinė „Jausmų labirinte“

Metų atlikėjas

Donatas Montvydas
Marka Palubenka
Andrius Mamontovas
Andrius Pojavis
Mantas Jankavičius

Metų atlikėja

GJan
Alina Orlova
Giedrė
Jurga
Ieva Narkutė

Metų pop muzikos atlikėjas

Donatas Montvydas
„Sel“
Biplan
„Pinup Girls“
„Pikaso“

Metų grupė

Leon Somov ir Jazzu
„Antis“
„Biplan“
„Sel“
„Liūdni slibinai“

AGATA paskelbta „Skambiausia metų grupė“ - ja tapo „Sel“.

Statulėlė už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai atiteko grupei „Antis“.

Electronic I

„Metų proveržiu“ pripažinti „Electronic I“ vyrukai neslėpė susijaudinimo. „Norėčiau padėkoti žmonėms, kurie mūsų klauso ir tiki“, - sakė dueto vokalistas Paulius Sinkevičius.

„Metų elektroninės muzikos grupe“ tapo Leonas Somovas ir Jazzu. „Labai jaudinausi. Ačiū visiems, kas prisidėjo prie to, kad esame čia. Ir... Agne Grigaliūniene – su gimtadieniu!“, - gimtadienį švenčiančią bičiulę sveikino J. Arlauskaitė-Jazzu.

Leon Somov ir Jazzu taip pat laimėjo „Metų grupės“ nominacijoje. „Jei eini į pasaulį atvira širdimi, tai ir yra atviras įrodymas, - sakė J. Arlauskaitė-Jazzu. - Noriu šį apdovanojimą dedikuoti Martynui Levickiui, kuris yra tikras talentas.“

Duetui tąvakar teko lipti į sceną atsiimti statulėlę ir už „Metų albumą“. „Šiam pasirodymui visai nebuvau pasiruošusi. Supratau, kokie įvairūs mūsų gerbėjai, nes mane vaikai ką tik nuvertė nuo laiptų pagriebę už suknelės“, - juokėsi Jazzu.

Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas

„Metų hip hopo“ grupe pripažinti „G&G Sindikatas“ į sceną atsiimti apdovanojimo nežengė. Už juos tai padarė vadybininkas. Muzikantai tąvakar mieliau rinkosi švęsti grupės nario DJ Mamanios gimtadienį.

„Rokas tapo subtilia profesija, kurioje sukamės jau 40 metų“, - padėkos žodį už „Metų roko ir alternatyvos“ statulėlę tarė „Antis“.

„Geriausiu metų koncertiniu atlikėju“ paskelbtas Andrius Mamontovas. Kadangi Lietuvos muzikos žvaigždė paskutinius savo laimėjimus mėtė į upę, „M.A.M.A“ apdovanojimo jis taip pat neatvyko atsiimti. „Galbūt įmeskime statulėlę į Nemuną?“ - sprendė vienas iš renginio vedėjų Jonas Nainys.

Statulėlės už AGATA paskelbtą „Skambiausią metų grupę - „Sel“ neatvyko atsiimti ir Egidijus Dragūnas.

„Metų pop muzikos grupe“ tapo „Biplan“. „Gal nemokam triukų kaip Donatas Montvydas, nesame tokie gražūs, kaip „Pinup Girls“, neturime tokių mopsų, kaip „Pikaso“, nesurinkom tokios arenos kaip „selas“, bet šiandien turime šį daiktą“, - keldami statulėlę džiaugėsi grupės vokalistas Maksas Melmanas.
"Biplan"

„Metų atlikėja“ paskelbta Giedrė Kilčiauskienė. „Nuo pat vaikystės svajojau būti gera dainininke. Niekada nesvajojau būti įžymybe. Kas manęs nepažįsta, malonu susipažinti“, - sakė „Metų atlikėja“.

Apdovanojimų ceremonijoje koncertavo „Antis“, Saulius Prūsaitis, Donatas Montvydas, ŽAS, Jazzu ir Leonas Somovas, „Liūdni slibinai“, Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis, Marijonas Mikutavičius, Mantas Jankavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Stasys Povilaitis, Simonas Donskovas, "Nerija" ir kt.

Renginio akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)