„Išanalizavę Jūsų pretenzijoje nurodytas aplinkybes, negalime teigti, jog Nacionalinio finalo rezultatai yra netikslūs ir neobjektyvūs, ir nėra būtinybės Nacionalinio finalo rezultatus pripažinti niekiniais, juos anuliuoti ir organizuoti perbalsavimą, - rašoma kovo 29 d., antradienį, pretenziją pateikusiems šalies muzikantams ar jų atstovams išsiųstame laiške, kurį pasirašė LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis.

Tokį pat paaiškinimą iš LRT jau anksčiau gavusi Europos transliuotų sąjunga (EBU), kuri yra pagrindinė tarptautinio konkurso organizatorė, praėjusią savaitę atsakė jokių priekaištų LRT neturinti ir sutinkanti su jos patvirtintais nacionalinės atrankos į Euroviziją galutiniais rezultatais.

Po nacionalinės atrankos į Euroviziją finalo, vykusio vasario 26 d. Kaune, į LRT atsiųstą pretenziją buvo pasirašę Alanas Chošnau, Česlovas Gabalis, Eva, Raigardas Tautkus, Violeta Riaubiškytė, Artūras Pitkauskas, Silvija Kairienė, Laurynas Šarkinas, Rimantas Jusčius, Aleksandras Bielkinas ir Rasa Kaušiūtė.