„Šį vakarą mes perduosime savo darbus kitiems žmonėms, kad sausį įvyksianti trečioji M.A.M.A. ceremonija būtų dar šaunesnė ir naujesnė. Taip sakant, mudu su Jonu perduosime olimpinę ugnį kitiems apdovanojimų estafetės dalyviams“, – prieš renginį šypsodamasis kalbėjo radijo laidų vedėjas R. Mackevičius.

Renginio vedėjai įsitikinę: M.A.M.A. apdovanojimai daugeliui muzikantų yra siekiamybė, skatinanti leisti naujus muzikos albumus, vaizdo klipus, tobulinti lietuvišką muziką. J. Nainys ypač džiaugiasi praėjusį sausį pripažintų geriausia metų grupe „Liūdnų slibinų“ sėkme: „Ši grupė plačiajai visuomenei buvo nelabai žinoma. Pasirodymas M.A.M.A. ceremonijoje tapo mielu atradimu.“

„Turime daug naujienų ir įdomių pasirodymu. Vieną kartą metuose visi gali pasirodyti taip, kaip reikia. M.A.M.A žavi tuo, kad ten vyksta netikėti susiliejimai ir nauji pasirodymai“, - apie artėjančius apdovanojimus kalbėjo S. Urbonavičius-Samas.

E. Dragūno parodija papiktino L. Adomaitį

Kaip ir ankstesniais metais vykusi apdovanojimų ceremonija, taip ir ketvirtadienio vakarą vykęs nominantų paskelbimo vakaras neapsiėjo be „Sel“ lyderio E. Dragūno parodijos. Šį kartą jį įkūnijo E. Rainys.

Tai labai papiktino scenoje tuo metu kartu buvusį atlikėją Liną Adomaitį. „Pakalbam apie provincialumą ir  neskoningumą. Kelis kartus vakar renginyje nuskambėjo frazės, citatos ar
parodijos iš „Sel“ ir kas įdomiausia - tai buvo visiškai neįdomu, neprofesionalu ir netgi
nejuokinga. Mano bičiuliai, su kuriais buvau renginyje svarstė - kam visa tai? Čia reklama Egiui? ar pan... Draugai sutiksit su manim, kad tas bajeris „Daug šviesų ir garso“ ne tai, kad atsibodęs, bet yra jau žiauriai nuvalkiotas. O kai renginio vedėjas užlipo į sceną ir pradėjo mane šnekint debilišku balsu, debiliškus klausimus - aš tikrai nesupratau kas čia, prie ko čia? Ką jis parodijuoja - ar Dragūną, ar Jankevičiaus parodiją (iš praeitos MAMA ceremonijos). Kam to reikėjo? Tai buvo labai neskoninga. Faktas tas, kad pačiam Egiui p...i.“,- savo socialinio tinklo paskyroje nuomonę išreiškė L. Adomaitis.

Svečiams muzikinius pasirodymus surengė „Baltasis kiras“, K. Krysko-Skambinė. L. Adomaitis ir M. Mikutavičius.
R. Mackevičius, A. Pojavis ir J. Nainys

Grojamiausia metų daina: Biplan - „Amore“

Pasak asociacijos AGATA direktorės Agnės Masalskytės, Lietuvos radijo stočių eteryje groja per 20 000 skirtingų muzikos įrašų iš Lietuvos ir apie 40 000 užsieniečių atliekamų dainų. "Viena daina buvo sėkmės kūdikis šiemet. Lietuvos radijo stočių eteryje grojamiausia daina tapo grupės Biplan daina "Amore",- paskelbė ji. Atlikėjai išvykę koncertuoti, todėl renginio svečiams padėkojo iš ekrano.

„Amore“ yra viena tų dainų, kuriai gimti padėjo daugelis faktorių. Buvo kuriamas filmas
„Valentinas vienas“, tuo pat metu vyko darbai mūsų studijoje, o dainos tekstas gimė paskutinę minutę kažkur tarp Vokietijos ir Lietuvos. Tokias dainas vadinu stebuklingai gimusiomis ir turbūt tai yra viena iš priežasčių, dėl ko jos tokios sėkmingos“, – apie grojamiausią lietuvišką dainą „Amore“ kalbėjo grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

Grojamiausios fonogramų gamintojas buvo paskelbta agentūra M.P.3, o grojamiausiu metų instrumentalistu tapo Aleksandras Ten. Jiems buvo įteiktos mažosios M.A.M.A statulėlės.

Nominantų sąrašas:

Metų proveržis: „Kurak“, „Ba.“, Andrius Pojavis, Feral, „Electroni I“.

Metų roko ir alternatyvios muzikos grupė: „Antis“, „Kurak, „Bix“, Alina Orlova, „Liūdni slibinai“.

Geriausia 2013 metų koncertinė grupė ar atlikėjas: Leon Somov ir Jazzu, „Sel“, Andrius Mamontovas, „Antis“, „Bix“.

Metų elektroninės muzikos kūrėjai: Leon Somov ir Jazzu, „Golden Parazyth“, Gerai Gerai, „Electronic I“, Beissoul and Einius.

Metų hip hopas: MC Messiah, Omerta, „Mad Money“, „Tie Geresni“,  G&G sindikatas.

Metų albumas: Jazzu ir Leon Somov „Lees and seas“, Giedrė „Optinė apgaulė“, Antis „Baisiai džiugu“, Jurga „Breaking the line, Ieva Narkutė „Vienas“.

Metų klipas: D. Montvydas „Make that love“, MC Mesijus „Nelieskite mėlynojo gaublio“, Markas Palubenka „Planet melancholia“, Pikaso „Rugpjūtis“, K. Krysko-Skambinė „Jausmų labirinte“.

Metų atlikėjas: D. Montvydas, M. Palubenka, A. Mamontovas, A. Pojavis, M. Jankavičius.

Metų atlikėja: GJan, A. Orlova, Giedrė, Jurga, I. Narkutė.

Metų pop muzikos atlikėjas: D. Montvydas, „Sel“, „Biplan“, „Pinup Girls“, „Pikaso“.

Metų grupė: Leon Somov ir Jazzu, Antis, „Biplan“, „Sel“, „Liūdni slibinai“.

Renginio akimirkos-DELFI nuotraukų galerijoje:

Iškilmingoje ceremonijoje kitų metų pradžioje bus pagerbti ir įvertinti per pastaruosius metus daugiausiai muzikos srityje nuveikę įvairiems žanrams atstovaujantys atlikėjai, grupės, muzikos
prodiuseriai.

Muzikos apdovanojimai M.A.M.A. 2013 vyks sausio 10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Juos tiesiogiai transliuos TV3. Muzikos šventės ceremonija truks 3 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)