Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo tobulu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloyd Webber. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes ir išsilaikė ten net 35 savaites bei tapo platininiu 21 pasaulio šalyje. Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 5 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo daugiausiai parduotu singlu Vokietijos muzikos istorijoje.

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys - kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau nei 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais dainininkais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių bei platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse.

Daugelis iki šiol prisimena 2004 m. Vilniuje vykusį S. Brightman šou „Haremas“ – šis koncertas iki šiol laikomas vienu įspūdingiausių visų laikų koncertų Lietuvoje, jį „Sportimos“ arenoje stebėjo daugiau kaip 5000 žiūrovų. Paskui ne sykį buvo bandyta prisikviesti dainininkę į mūsų šalį, tačiau po ilgų derybų pavyko tik dabar. Ir ne veltui, nes kitos progos gali tekti palaukti: 53-jų metų britų dainininkė po šio pasaulinio gastrolinio turo ketina pradėti ruoštis skrydžiui į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). S. Brightman jau gavo rusų kosmonautikos agentūros „Roskosmos“ pritarimą ir jei planai išsipildytų, atlikėja taptų pirmąja garsenybe - kosmoso turiste per pastaruosius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)