Išlydėjęs svečią, šeštadienį klubas toliau judės kartu su energinga šokių muzika, kurią į šokių aikštelę tieks Ignas ir Jovani.

Jaučiasi laisvas

Eklektika, su niekuo nesupainiojamas grojimo braižas ir daugybė įvairios technikos scenoje. Jamesas Zabiela lieka ištikimas savo stiliui ir sako, kad scenoje jaučiasi absoliučiai laisvas: nesuvaržytas nei technologijų, nei muzikos žanrų.

„Viena koja stoviu praeityje, kita – priekyje. Bandau išnaudoti technologijas kūrybiškai. Man patinka miksuoti, patinka beprotiški efektai. Nebijau atsakomybės ir prisiimu visą eksperimentų riziką, suvokiu, kad bet kurią sekundę pasirodymas gali patekti į klystkelį. Mane tiesiog veža, kai viskas pavyksta sklandžiai“, – apie didžėjavimo ypatumus kalba Jamesas Zabiela.

Anot jo, klubuose, skirtingai nei festivaliuose, kuriuose didžėjai įprastai negroja ilgiau valandos, yra daugiau erdvės ir laiko eksperimentams. „Per valandą sunku sklandžiai ir natūraliai peršokti iš hauso į techno, o iš čia – į drum‘n‘bass platumas“, – pasakoja poligaminiais santykiais su muzikos žanrais garsėjantis James Zabiela.

Patefonas – lyg dviratis

Didžėjus, scenoje rikiuojantis efektų blokus, kontrolerius, „iPad“ planšetes ir kitus moderniausius elektroninius žaislus, sako, kad anksčiau tokią technologinę laisvę buvo sunku įsivaizduoti.

„Pradėjęs groti dviem patefonais maniau, kad tai niekuomet nebus įmanoma“, – apie šių dienų technologines galimybes sako James Zabiela, kuriam savo produkcijos testavimą patiki grotuvus didžėjams kurianti kompanija „Pioneer“.

Beje, neseniai atlikėjas turėjo progą išbandyti senus gerus patefonus. „Buvo smagu prisiminti. Vinilų miksavimas – lyg važiavimas dviračiu. Kartą išmokęs, nepamirši“, – sako James Zabiela.

Garsai – iš naujos studijos

Nuolat pasaulinio turo kelyje judantis James Zabiela turi svarią priežastį dažniau sugrįžti į gimtinę. Tai – naujo namo rūsyje įrengta studija. „Rūsys – beprotiška, tačiau įkvepianti vieta kurti. Pažadu, kad įkalinsiu save čia ilgesniam laikui“, – sako didžėjus.

Į Vilnių Jamesas Zabiela atveža ne tik asmeninių, bet ir savo leidybinės kompanijos „Born Electric“ naujienų. Karščiausia jų – prieš savaitę išleistas lėtas ir nostalgiškas Pedram kūrinys „Immaturity“. Įdomu, svečias juo pradės ar užbaigs savo pasirodymą Vilniuje?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)