Lady Gagos trečias studijinis albumas "Artpop" be jokio perspėjimo buvo įkeltas į muzikos įrašų portalą "iTunes" po to, kai internete pastarosiomis dienomis pasirodė nutekintos jo kopijos. Oficialiai jis buvo pirmąkart pristatytas trečiadienį Japonijoje.

Tačiau ši ekscentriška dainininkė suteikė savo gerbėjams ypatingą priežastį laukti "Artopop" oficialaus tarptautinio išleidimo sekmadienį. Kaip praneša savaitraštis "Us Weekly", Lady Gaga taps pirmąja atlikėja, dainuosiančia kosmose.

"Sužinokite, ar šie gandai tikri. Gyvai iš ARTPOP albumo pristatymo", - sakoma jos žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle "Twitter".

Savaitraštis nurodė, kad Lady Gaga planuoja mėnesį specialiai lavinti balsą, kad 2015 metų pradžioje galėtų dainuoti skriedama "Virgin Galactic" - keleiviniu erdvėlaiviu, kurį Didžiosios Britanijos milijardierius Richardas Bransonas (Ričardas Bransonas) sukūrė siekdamas populiarinti kosmoso turizmą.

Lady Gaga atliks vieną dainą tame kosminiame laive per aukštųjų technologijų festivalį "Zero G Colony" naujojoje Meksikoje, rašo "Us Weekly".

Naujajame albume "Artpop" Lady Gaga grįžta prie šokiams tinkamos elektroninės popmuzikos, būdingos milžiniškos sėkmės sulaukusiam jos debiutiniam 2008 metų albumui "The Fame" - po to, kai dainininkė paeksperimentavo su kitokiais muzikos stiliais savo antrajame albume "Born This Way".

Iš pradžių ji kreipėsi į gerbėjus, prašydama užkirsti kelią anksčiau nei planuota nutekintų jos naujojo albumo pirmojo singlo "Applause" kopijų platinimui.

Duodama interviu Britanijos dienraščiui "Daily Mail", Lady Gaga sakė, kad šiame jos albume sutelkiamas dėmesys į ryšį tarp muzikos ir populiariosios kultūros, siekiant priešingo efekto negu tas, kurį kūrė legendinis popmeno grandas Andy Warholas.

"Šio albumo tikslas - perkelti meno kultūrą į popmuziką, priešingai nei darė Warholas. Užuot perkėlinėję popkultūrą į drobę, norime sudėti meną į konservuotos sriubos skardinę", - aiškino ji.

Praeitą mėnesį popmuzikos dainininkė Katy Perry buvo priversta panašiai išleisti savo naująjį albumą "Prism", kai internete pirma laiko pasklido jo nutekintos kopijos.